Un actionar principal al Nikko Cordial Corp, Orbis Investment Management, a pus presiune asupra Citigroup pentru ca grupul american sa majoreze oferta de preluare, in valoare de 14 miliarde dolari, declarand ca va scoate actiunile sale la vanzare pe
Un actionar principal al Nikko Cordial Corp, Orbis Investment Management, a pus presiune asupra Citigroup pentru ca grupul american sa majoreze oferta de preluare, in valoare de 14 miliarde dolari, declarand ca va scoate actiunile sale la vanzare pe piata la un pret mai mare.
Orbis a precizat ca va scoate la vanzare intreaga sa participatie, de 5,8% din Nikko Cordial, adaugand ca este de parere ca oferta Citigroup, de 1.700 yeni pe actiune Nikko, este mult sub valoarea reala.
Intr-un comunicat trimis la New York, Orbis a declarat ca va oferi pe piata toate cele 56,5 milioane actiuni pe care le detine din Nikko Cordial, a treia companie de brokeraj din Japonia, la pretul de 1.900 yeni pe actiune, cu 12% peste pretul oferit de Citigroup. Citigroup, insa, a declarat ca nu va mai majora inca o data oferta sa si a inceput sa achizitioneze participatii din Nikko Cordial.
Oferta originala a Citigroup se ridica la 1.350 yeni pe actiune. Citigroup a majorat oferta dupa ce Nikko a reusit sa evite o eventuala delistare de la bursa din Tokio, pe fondul unui scandal legat de niste probleme de contabilitate. Citigroup, care este cel mai mare grup bancar din Statele Unite ale Americii, detine deja 5% din Nikko si momentan intentioneaza sa achizitioneze cel putin 50% din pachetul de actiuni al companiei nipone de brokeraj. Administratia Nikko a acceptat deja oferta Citigroup, ceea ce ar reprezenta cea mai mare preluare a unei companii nipone de catre un grup strain.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.