Medicii de familie sunt indignati de faptul ca li s-au imputat sume retroactiv pentru pacientii decedati, dar ramasi pe listele acestora. Multi dintre doctori se afla sub urmarire penala. Totodata, medicii se plang ca sunt nevoiti sa plateasca din b
Medicii de familie sunt indignati de faptul ca li s-au imputat sume retroactiv pentru pacientii decedati, dar ramasi pe listele acestora. Multi dintre doctori se afla sub urmarire penala. Totodata, medicii se plang ca sunt nevoiti sa plateasca din buzunar pentru tratamentul, investigatiile si spitalizarea pacientilor care si-au pierdut calitatea de asigurat.

Dupa un control al Curtii de Conturi Prahova, 360 de medici de familie dintr-un total de 386 au fost obligati sa plateasca o suma de peste patru miliarde de lei. Banii reprezentau atat sume incasate pentru pacientii decedati, dar ramasi pe listele acestora, cat si penalitati si daune interese cerute de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Prahova. „Pentru un pacient primeam, prin 2004, cam 10.000 de lei vechi, asa ca nu stiu ce interes am fi avut sa-l pastram pe liste. Ne-am luat avocati si am dat in judecata Casa de Asigurari, iar la sfarsitul anului trecut am castigat si procesul. Astfel, s-a stabilit sa platim doar banii incasati de la Casa pentru acei pacienti morti existenti pe liste. In schimb, am solicitat plata cheltuielilor de judecata si plata de daune interese de la Casa . Noi nu avem nici o vina ca sistemul informatic din judet este catastrofal. Si acum reteaua cade tot timpul. De suparare ca am castigat procesul, seful CJAS Prahova a sesizat Politia economica si Parchetul pentru inselaciune, fals si uz de fals. In prezent, zeci de medici de familie din judet sunt cercetati de Politie si Parchet doar pentru ca au mentinut pe liste oameni decedati. Consideram ca imputarile facute medicilor de catre CJAS au fost abuzive si absurde“, ne-a declarat dr. Simona Schnelbach, presedinte al Asociatiei Medicilor de Familie Prahova. In replica, reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Prahova sustin ca nu a existat nici o plangere penala din partea institutiei. „Probabil ca Politia si Parchetul s-au autosesizat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.