Clauzele ascunse din contractele operatorilor de telefonie mobila fac in aceste zile obiectul unei campanii a celor de la Protectia Consumatorilor. Fortate de ANPC sa modifice contractele, companiile de profil si-ar putea schimba politica de vanzari
Clauzele ascunse din contractele operatorilor de telefonie mobila fac in aceste zile obiectul unei campanii a celor de la Protectia Consumatorilor. Fortate de ANPC sa modifice contractele, companiile de profil si-ar putea schimba politica de vanzari.

Dupa doua zile de la declansare, campania 'Gardianul>> de depistare a clauzelor ascunse din contractele companiilor de telefonie mobila a inceput sa dea roade. Autoritatea Nationala de Protectie a Consumatorilor a avut mai multe intalniri cu reprezentantii firmelor Zapp, Orange, Vodafone si Cosmote, in care le-a cerut acestora sa renunte la o parte din prevederile abuzive din contracte. In perioada imediat urmatoare, cei de la ANPC vor controla modul in care firmele de telefonie pun in aplicare aceste cerinte. Surse care au participat la aceste discutii ne-au informat despre faptul ca cei de la Zapp au fost cei mai reticenti fata de cerintele Autoritatii, lasand de inteles ca nu isi vor schimba asa usor politica firmei.

Asa cum am anuntat, vom continua astazi identificarea clauzelor abuzive din contracte si vom dezvalui si alte tertipuri cu care aceste companii isi pacalesc abonatii. Este vorba de acele prevederi pe care firmele le-au scris in contracte cu litere foarte mici, sau cu formulari alambicate, menite sa fie trecute cu vederea de potentialii clienti.

Litigii rezolvate la o anumita instanta
Putini dintre clientii companiei Zapp cunosc faptul ca acest operator de telefonie mobila isi rezolva problemele din instanta numai la Bucuresti. Este vorba de o clauza care apare in contractul incheiat cu abonatii si care stipuleaza ca orice incalcare a contractului se va solutiona de catre o instanta aleasa de Zapp, din Bucuresti. Cu alte cuvinte, daca acest operator vrea sa-si sicaneze un client din provincie, nu are decat sa-l poarte pe drumuri, in Capitala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.