Marko Bela confirma: UDMR vrea Ministerul Dezvoltarii Regionale si pastrarea functiei de vicepremier. Insa nici sefia Justitiei nu ar fi de neglijat.
Intrebat ce portofolii ar dori formatiunea sa in cazul unui Guvern PNL-UDMR, Marko Bela a men
Marko Bela confirma: UDMR vrea Ministerul Dezvoltarii Regionale si pastrarea functiei de vicepremier. Insa nici sefia Justitiei nu ar fi de neglijat.
Intrebat ce portofolii ar dori formatiunea sa in cazul unui Guvern PNL-UDMR, Marko Bela a mentionat unul singur, cel al Dezvoltarii Regionale, care ar urma sa inlocuiasca actualul Minister al Integrarii Europene. El a adaugat ca postul de vicepremier, pe care il detine in actualul Cabinet, ar trebui pastrat, intrucat are un rol politic si, prin urmare, "isi are rostul" intr-un Guvern de coalitie. Intrebat daca UDMR este interesata de portofoliul Justitiei, Marko Bela a spus: "Justitia ne intereseaza pe noi toti". Ideea ca acest post va fi acordat UDMR a aparut dupa ce premierul Tariceanu a dezvaluit in urma cu doua saptamani ca, dupa alegerile din 2004, i-a propus senatorului Gyorgy Frunda sa fie ministru al Justitiei, insa acesta din urma a refuzat.
Ieri, Marko Bela a precizat insa ca, pana acum, nu a negociat cu Tariceanu o formula de guvernare PNL-UDMR, dar ca poate concepe un astfel de Executiv. O alta intrebare este legata de partidele parlamentare care ar putea sustine un Guvern minoritar PNL-UDMR. Raspunsul lui Marko Bela a fost acela ca este exclus PRM. Prin urmare, printr-un calcul simplu sustinerea ar putea sa vina din partea PC si a PSD sau din partea uneia dintre aceste formatiuni. "Noua formula de guvernare va fi probabil si un compromis fata de PSD, de exemplu. Insa, acest compromis trebuie sa fie unul limitat", a explicat Marko Bela.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.