2 Martie 2007de Anamaria Preda

Lectura de 2 minute

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) traverseaza in acest moment o criza financiara si de imagine de proportii. Un articol publicat, ieri, in presa scrisa, a starnit aprige controverse si reactii din partea Departamentului de Comunicare si Relati
Societatea Romana de Televiziune (SRTv) traverseaza in acest moment o criza financiara si de imagine de proportii. Un articol publicat, ieri, in presa scrisa, a starnit aprige controverse si reactii din partea Departamentului de Comunicare si Relatii Internationale al Televiziunii Romane, dar si din cea a fostului presedinte al SRTv, Valentin Nicolau. In „materialul discordiei“ se spune ca Televiziunea Romana se afla in faliment, lucru pe care reprezentantii institutiei incearca sa il demonteze, punct cu punct. Dar nu de aici a inceput totul. Se presupune ca situatia a luat nastere in momentul in care TVR a pierdut drepturile de transmitere a meciurilor din Liga I. Vocea lui Valentin Nicolau se face auzita in tot acest scandal, pentru ca este printre putinii care il acuza direct pe presedintele-director al TVR, Tudor Giurgiu, ca a pierdut deliberat dreptul de difuzare.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) traverseaza in acest moment o criza financiara si de imagine de proportii. Un articol publicat, ieri, in presa scrisa a starnit aprige controverse si reactii di n partea Departamentului de Comunicare si Relatii Internationale al Televiziunii Romane, dar si din cea a fostului presedinte al SRTv, Valentin Nicolau. In „materialul discordiei“ se spune ca Televiziunea Romana se afla in faliment, lucru pe care reprezentantii institutiei il demonteaza, punct cu punct.

Dar nu de aici a inceput totul. Se presupune ca situatia a luat nastere in momentul in care TVR a pierdut drepturile de transmitere a meciurilor din Liga I. Vocea lui Valentin Nicolau se face auzita in tot acest scandal, pentru ca este printre putinii care il acuza direct pe presedintele-director al TVR, Tudor Giurgiu, ca a pierdut deliberat dreptul de difuzare, pentru a putea iesi din impasul financiar. „Giurgiu a pierdut deliberat Liga I, pentru ca nu mai are bani. El a stiut tot timpul ca nu au fost emise ordinele de plata pentru Telesport, dar i-a convenit, pentru ca facea o economie de 2 milioane de euro si scotea un tap ispasitor“, a declarat, pentru NewsIn, Nicolau.

Presedintele-director a inceput cu sacrificarea postului TVR Cultural
„Daca Giurgiu va ramane in post, va trebui sa faca concedieri masive“, a comentat Valentin Nicolau concedierea celor 11 colaboratori din TVR Cultural. In redactia „Jurnalului cultural“ lucrau 20 de jurnalisti, iar Giurgiu se poate dispensa cu usurinta de 11 dintre acestia, TVR Cultural parand, in viziunea lui, un post numai bun de sacrificat pentru a acoperi pierderile postului public.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.