Frecventele pene de curent din Capitala, din ultima perioada, i-au determinat pe edilii Bucurestiului sa convoace la o discutie conducerea Electrica. In cadrul intalnirii s-au cerut solutii urgente pentru evitarea avariilor. Edilii Capitalei spun ca
Frecventele pene de curent din Capitala, din ultima perioada, i-au determinat pe edilii Bucurestiului sa convoace la o discutie conducerea Electrica. In cadrul intalnirii s-au cerut solutii urgente pentru evitarea avariilor. Edilii Capitalei spun ca le vor solicita reprezentantilor Electrica sa investeasca in modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrica si sa schimbe acele posturi de transformare care fac probleme. Electrica Muntenia Sud a anuntat, ieri, ca va asigura suportul tehnic pentru constructorii care lucreaza la instalatiile electroenergetice sau in vecinatatea acestora pe raza oraselor Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, pentru a evita producerea de avarii in retea. Reprezentantii Electrica au motivat aceasta decizie deoarece, in ultima vreme, din cauza mai multor interventii neautorizate ale constructorilor, in cateva cartiere bucurestene s-au produs pene de curent, care au durat pana la trei ore. Potrivit comunicatului Electrica Muntenia Sud, remis NeswIn, numarul de pene de curent, provocate de interventiile neautorizate ale societatilor de constructii-montaj, a crescut, anul trecut, cu 25% fata de 2005.
Reprezentantii societatii si cei ai Primariei Municipiului Bucuresti s-au intalnit, la inceputul acestei saptamani, si au stabilit ca furnizorul de energie va informa operativ Primaria despre penele de curent produse in diverse cartiere. Potrivit comunicatului, constructorul Primariei se va ocupa si de decopertarea si refacerea drumului in cazul in care Electrica Muntenia Sud si Primaria executa simultan lucrari de inlocuire a retelelor, respectiv de modernizare a drumurilor. Responsabilii Electrica Muntenia Sud i-au prezentat viceprimarului Capitalei situatia incidentelor si deranjamentelor din ultimii trei ani, subliniind ca numarul acestora a scazut semnificativ anul trecut, in comparatie cu 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.