De curand s-au mutat in ""casa"" noua (acolo, in Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti - PMT). Bai normale, dormitoare normale. Cadou de Craciun. Alta viata... Doar usile au ramas la fel. Bine ferecate si dublate cu grilaje din fier. Nu ies

De curand s-au mutat in ""casa"" noua (acolo, in Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti - PMT). Bai normale, dormitoare normale. Cadou de Craciun. Alta viata... Doar usile au ramas la fel. Bine ferecate si dublate cu grilaje din fier. Nu ies cand vor, ci numai atunci cand li se da voie sau dupa ce-si ispasesc pedeapsa pentru pacatele pe care le-au facut.

""Cel de aici a fost inchis pentru omor"", imi sopteste la ureche psihologul penitenciarului, Sita Popa. Se refera la I.C. Un baiat de 21 de ani. E in puscarie de patru ani si mai are de stat inca vreo cinci. Avea 17 ani cand a dat ""marea"" lovitura intr-un apartament din Ramnicu Valcea impreuna cu un prieten. Amandoi isi cunosteau victima. Au pandit momentul in care aceasta a plecat de-acasa si au intrat prin efractie. Au fost surprinsi de proprietarul apartamentului si de sotia acestuia in timp ce furau. Stapanul casei, un arhitect, a fost omorat primul, de amicul pustiului. El, I.C., i-a curmat apoi viata femeii. Cu un cutit. Raspunde la toate intrebarile, dar priveste mai mult in jos. ""Ce-a fost in capul tau in momentul in care ai facut asta?"" Nici el nu stie. ""M-am speriat... A fost de vina si anturajul..."" ""Mai ai prieteni?"" ""Nu."" ""Te viziteaza cineva?"" ""Numai fratele meu si mama din cand in cand."" Tatal nu mai vrea sa auda de el... Dupa ce-o iesi din puscarie ar vrea sa plece in Spania, sa lucreze ca mecanic auto. Mai are, crede, timp sa-si refaca viata. I-a scris anul trecut, in vara, lui Gigi Becali. Impreuna cu un alt coleg din puscarie. I-au povestit cate ceva despre ei si l-au rugat sa le trimita un echipament sportiv de la club. Raspuns direct n-au primit, dar ar fi auzit ca Becali a declarat la televizor ca le va trimite. Cine stie!?

DETINUT. I.C. (dreapta) este condamnat pentru omor. Fapta a savarsit-o cand avea 17 ani. Acum are 21


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.