Cel mai bogat om din lume s-a aflat pentru mai putin de o zi in Romania. Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a inaugurat, ieri, in prezenta lui Traian Basescu, a lui Calin Popescu Tariceanu si a ambasadorului SUA la Bucuresti, Nicholas Taubma

Cel mai bogat om din lume s-a aflat pentru mai putin de o zi in Romania. Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a inaugurat, ieri, in prezenta lui Traian Basescu, a lui Calin Popescu Tariceanu si a ambasadorului SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, Centrul Global de Suport Tehnic. Tot ieri au fost lansate in Romania si sistemul de operare Windows Vista si programele Office 2007 si Exchange Server 2007.
"Sunt foarte fericit sa fiu aici la prima vizita in Romania, si sa particip la deschiderea unui centru care va ajuta clientii sa rezolve probleme importante", a spus posesorul celor peste 50 de miliarde de dolari.
"Ne asteptam sa investim in continuare in Romania", a declarat fondatorul companiei americane, sustinand ca spera ca introducerea Internetului in mai multe tari sa fie o baza pentru dezvoltarea sistemului educational, Romania reprezentand un exemplu in acest sens.
"Ne gandim la solutii prin care software-ul sa fie mai usor de folosit, sa ajutam oamenii sa utilizeze mai usor tehnologia. Software-ul poate fi folosit acum peste tot, in masina, la televizor si, evident, pe calculatorul personal. Speram ca investitiile in Romania sa fie tot mai importante dupa aderarea la UE si ca Guvernul sa investeasca in proiecte informatice, pentru o comunicare mai eficienta si transparenta", a spus Bill Gates.

Vista, cel mai sigur sistem al companiei de pana acum

Windows Vista este cel mai sigur sistem de operare produs de Microsoft pana in prezent si ar putea fi utilizat si in domenii cu importanta critica, cum ar fi spitalele, a mai spus Bill Gates.
"Securitatea a fost prima prioritate a Microsoft in ultimii ani... Pot sa va asigur ca Vista e cel mai sigur sistem creat de Microsoft pana in prezent. Utilizat corect, el poate fi folosit pentru administrarea unui spital sau altor domenii cu importanta mare, dar nu rezolva automat probleme", a spus Gates, citat de Mediafax. El a explicat ca noul sistem permite, printre altele, editarea la un inalt nivel calitativ de filme si DVD. "Este o aplicatie, o imbunatatire a sistemului Windows", a spus Gates, aratand ca numarul utilizatorilor de computere personale a crescut semnificativ in ultimii patru ani.

Un miliard de euro - dat de sectorul IT

Exprimandu-si speranta ca Microsoft va contribui esential la dezvoltarea sistemului educational din Romania, premierul Calin Popescu Tariceanu a apreciat ca deschiderea acestui centru ii va determina pe specialistii romani din sectorul IT care lucreaza in alte tari sa revina in Romania. "Un miliard de euro este dat de sectorul IT, din care probabil jumatate este indreptat catre export. Probabil, acesta este viitorul si mai putin segmentele clasice industriale", a spus, citat de Mediafax, Tariceanu.
El a afirmat ca Romania participa la dezvoltarea industriei mondiale de IT peste asteptari, avand in vedere dimensiunile si numarul de locuitori al tarii. Declarand ca proaspatul centru de la Bucuresti "va furniza suport pentru cei mai mari clienti ai nostri", capatand o importanta crescuta odata cu lansarea Windows Vista", directorul general al Microsoft EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), Guido Haring, s-a aratat impresionat de energia si entuziasmul de care dau dovada romanii.
Primul roman a fost angajat de Microsoft in urma cu 15 ani, compania numarand in prezent peste 300 de conationali. Alti 95 de informaticieni lucreaza pentru Microsoft in Romania, compania estimand ca, in primul an de activitate, vor fi angajati inca 100 de astfel de profesionisti. Cea mai importanta tranzactie a fost efectuata insa in 2003, cand Microsoft a cumparat tehnologia RAV - un antivirus 100% romanesc - de la compania lui Radu Georgescu, GeCad, pentru o suma estimata de surse din piata la 19 milioane de dolari.

Basescu: Valoarea romanilor in IT a devenit certa

Cel mai piratat program din Romania de la inceputul anilor '90 a fost Microsoft Office, a spus ieri Traian Basescu, sustinand insa ca acest "lucru rau" a fost, "pana la urma", o investitie in prietenia fata de compania americana si de Bill Gates si in educarea tinerei geneyratii. "Acest lucru a generat acea solida dezvoltare a industriei IT in Romania. Microsoft Office a devenit vehiculul pe care talentul romanilor s-a asezat. Valoarea romanilor in IT a devenit certa oriunde in lume. De asemenea, a creat generatia care astazi se afla in toate institutiile statului roman si firme private si se constituie in acel grup de oameni educati, care genereaza progres in companii si in societatea romaneasca", a spus, citat de Mediafax, seful statului.
Declarand ca munca, respectarea legii si responsabilitatea sociala sunt valorile pe care le inspira Bill Gates, presedintele Traian Basescu i-a acordat lui Bill Gates ordinul national Steaua Romaniei in grad de comandor.
Miliardarul american s-a nascut in 1958, in adolescenta punand bazele companiei Microsoft, pe care a transformat-o rapid intr-un imperiu informatic. In 1994, Gates a cumparat, cu 30 mil. dolari, intreaga colectie a scrierilor lui Leonardo da Vinci. In resedinta sa din Medina, evaluata la 125 de mil. de dolari, totul este tehnologizat, cele mai multe aplicatii putand fi controlate de pe telefonul mobil. Tot in '94, Gates s-a casatorit cu Melinda French, cu care are doua fete si un baiat. Anul trecut Bill Gates a anuntat ca se retrage din afaceri pentru a se dedica actiunilor de binefacere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.