DIICOT, cea mai importanta structura de ancheta din Romania, a inceput noul an fara a avea un sef. Procurorul bacauan Codrut Olaru, propus de Monica Macovei si avizat favorabil de CSM, asteapta inca o decizie a lui Traian Basescu. 
 
DIICOT, cea mai importanta structura de ancheta din Romania, a inceput noul an fara a avea un sef. Procurorul bacauan Codrut Olaru, propus de Monica Macovei si avizat favorabil de CSM, asteapta inca o decizie a lui Traian Basescu.
Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a inceput anul nou fara sef. Desi Consiliul Superior al Magistraturii si-a dat, pe 20 decembrie, avizul favorabil fata de propunerea ministrului justitiei, Monica Macovei, de a-l numi la sefia DIICOT pe procurorul Codrut Olaru, care conduce structura teritoriala din Bacau, presedintele Traian Basescu nu semnase, pana ieri, decretul de numire. Tot el a fost cel care a rugat CSM, la ultima sedinta din 2006, sa avizeze favorabil noul regulament al Ministerului Public, pentru a putea incepe de la 1 ianuarie 2007 activitatea intr-o noua formula. Si totusi Ministerul Public si-a inceput activitatea fara a avea un sef al celei mai importante structuri.

Procurorul Codrut Olaru, seful structurii teritoriale din Bacau a DIICOT, asteapta ca Traian Basescu sa semneze decretul de numire a sa in functia de sef al DIICOT-Structura Centrala, dupa ce membrii CSM si-au dat avizul favorabil fata de propunerea Monicai Macovei. Ziarul nostru a facut o scurta trecere in revista a activitatii de procuror desfasurate de tanarul Codrut Olaru. Am spus ca, in 2001, procurorul a fost cercetat intr-un dosar penal, de superiorii sai ierarhici, de la Parchetul Curtii de Apel Bacau. Dosarul, finalizat cu “neinceperea urmaririi penale”, a avut la baza o plångere penala formulata de colegii lui Codrut Olaru pentru abuz in serviciu. Pe acea vreme prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Bacau, Olaru a fost acuzat chiar de adjunctul sau de atunci ca ii impune anumite decizii intr-un dosar in care erau trimisi in judecata doi bucuresteni pentru falsificare de moneda. Adjunctul sustinea in plångere ca ”procurorul Olaru i-a interzis sa mai semneze declaratiile de apel si de recurs, dupa ce, anterior, acesta i-a reprosat ca a facut recurs” in cazul mandatelor de arestare ale falsificatorilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.