In toata tara a fost mare petrecere. Integrarea a fost sarbatorita cu mic, cu mare in toate colturile patriei cu sute de litri de vin, de sampanie, mii de focuri de artificii si formatii alese pe spranceana, sau dupa buget, care au incantat urechea
In toata tara a fost mare petrecere. Integrarea a fost sarbatorita cu mic, cu mare in toate colturile patriei cu sute de litri de vin, de sampanie, mii de focuri de artificii si formatii alese pe spranceana, sau dupa buget, care au incantat urechea romanilor. Fie ca vorbim de Bucuresti, de Sibiu, de Cluj sau oricare colt din Romania, oamenii au iesit in strada sa-si manifeste bucuria integrarii. Daca la Baia Mare 2000 de persoane au plecat acasa cu buletin de cetatean european, aradenii au parasit centrul orasului lasand in urma peste 2 tone de gunoaie.

Primarii s-au dat peste cap si au strans fonduri, care mai mici, care mai mari, pentru a-si bucura alegatorii. Multi au fost extaziati si s-au imbatat de fericire, dar si de prea multa licoare bahica, insa, la spartul targului, dupa petrecerile organizate ici si colo, s-au aratat si multi nemultumiti. Acestia se asteptau la mai mult din partea edililor. Ba muzica a fost marul discordiei, ba focurile de artificii au durat prea putin, ba aglomeratia bat-o vina, ba una, ba alta. Cert este ca niciodata nu poti sa impaci si capra, si varza, chiar daca te numesti Videanu sau chiar Basescu.

Lambada la -5 grade C la Galati
Aproximativ cinci mii de galateni au sarbatorit in strada intrarea in noul an si au inspirat pentru prima oara aerul tare al Europei de pe Faleza Dunarii. Dornici sa infrunte la - 5 grade Celsius primele ore in Europa, galatenii au putut rememora momentele euforice de dupa revolutia din '89. Acordurile de Lambada au venit de aceasta data direct de la sursa: formatia braziliana Kaoma a sustinut un concert pe o scena amplasata la malul Dunarii. Punctul de maxima atractie a fost insa un superb foc de artificii care a durat 25 de minute.
La eveniment au fost prezente cateva dintre oficialitatile din Galati. Alaturi de primarul municipiului, Dumitru Nicolae, s-au aflat parlamentari din judetul Galati, dar si cativa consilieri locali. (Tudor Neacsu)

Strazi pline de cioburi si sticle, aglomeratie si inghesuiala in Bucuresti
La doar cateva minute dupa intrarea in 2007, majoritatea bucurestenilor a parasit Piata Universitatii si s-a grabit spre case sau restaurante si cluburi. Petrecaretii s-au strecurat cu greu printre sticlele si cioburile de pe strada si au luat cu asalt mijloacele de transport in comun. Tramvaiele care circulau pe stradutele din jur erau blocate de cei care venisera cu masinile in centru, iar la metrou mii de bucuresteni salutau zgomotos venirea fiecarei garnituri si se inghesuiau pana la refuz in vagoane. Cei care nu reuseau sa intre asteptau urmatorul metrou si se multumeau sa faca fotografii, ca sa arate apropiatilor cat de multa lume era pe peron.

2.000 de buletine de cetateni europeni, impartite in Baia Mare
Sute de baimareni au iesit in strada pentru a petrece Revelionul Integrarii Europene, insa au fost dezamagiti de programul pregatit de autoritati, ei spunand ca s-ar fi asteptat sa fie mult mai multa distractie si mai multe surprize. Nici macar trupele anuntate de conducerea Primariei Baia Mare nu au onorat invitatia organizatorilor. S-a anuntat ca printre invitati se vor numara si trupele Hora si Etnic, insa cele doua formatii au fost inlocuite in ultimul moment cu Romancutele. Baimarenii au fost astfel nevoiti sa petreaca in stil moldovenesc, deoarece trupa a preferat sa cante doar piese din folclorul moldovenesc.
Pe scena special amenajata in Centrul Millenium au mai urcat artistii Ansamblului National Folcloric Transilvania din Baia Mare, Paul Panait si trupa de rock Krypton. Baimarenii iesiti in strada au asteptat miezul noptii pentru a se bucura de jocurile de artificii si pentru a ciocni un pahar de sampanie cu cei dragi. Jocurile de artificii care au durat aproape 20 de minute i-au incantat pe cetatenii care au petrecut Revelionul Integrarii Europene. De altfel a fost momentul cel mai ,,gustat” de cei prezenti.
Si patinoarul artificial din Centrul Millenium a fost luat cu asalt de baimareni, zeci de tineri preferand sa se dea cu patinele inainte de trecerea in noul an, probabil pentru a avea o conditie fizica de invidiat, odata ce vor deveni oficial cetateni europeni.
Inainte de miezul noptii, circa doua mii de persoane au primit buletine de cetateni europeni. De asemenea, au fost impartite stegulete ale Romaniei si Uniunii Europene, pentru ca oamenii sa simta ca sunt romani, dar si cetateni europeni. Spre surprinderea organizatorilor, oamenii nu s-au inghesuit nici macar la mancarea si bautura oferita gratis de autoritatile locale si judetene. ,,Avem aici foarte multe portii de mancare, am pregatit sarmalute, carnaciori, dar ma mir ca lumea nu prea este dornica sa serveasca un pahar de vin sau o portie de mancare gratuit.
Sunt si oameni care nu prea cred in bunastare odata cu integrarea in Uniunea Europeana. ,,Nu stiu ce sa zic. Ne bucuram noi acum, ca la orice inceput de an, cand pasim cu sperante ca vom avea parte de mai mult bine. Eu nu prea cred ca lucrurile se vor schimba in bine, pentru noi, oamenii simpli. Cred ca tot cei care au dus-o bine vor trai in bunastare si de acum inainte. Pe noi, oamenii simpli, ne asteapta zile grele”, a concluzionat un alt barbat.

La Arad, peste 15.000 de oameni au sarbatorit cu 1.000 de litri de vin
Programul special al Eurorevelionului din Piata Revolutiei din Arad a debutat cu un concert al trupei Pacifica, prea putin apreciat de tinerii aradeni care ar fi preferat sa vada si sa asculte o formatie de top.
Administratia locala a pus la dispozitia celor care au ales sa-si petreaca Revelionul in strada peste 1.000 de litri de vin fiert. Dupa recitalul trupei „Pacifica“, conducerea municipiului si judetului a dorit sa marcheze intr-un mod inedit aderarea Romaniei la Comunitatea Europeana. Astfel, pe scena special amenajata au fost invitati sa urce consilierii locali, viceprimarii municipiului, dar si parlamentarii din partidele aflate la guvernare. Cu 15 minute inainte de ora 0.00 viceprimarul orasului maghiar Bekescsaba, Arno Miklos, a fost urcat pe scena purtand steagul Uniunii Europene pe care l-a predat, in aplauzele tuturor, primarului municipiului Arad, Gheorghe Falca. Trecerea in noul an a fost marcata printr-o numaratoare inversa, care a inceput cu 60 de secunde inainte de ora 0.00 si a fost intampinata cu deschiderea a mii de sticle de sampanie, urari de „La multi ani!“ si un foc de artificii, care a durat mai bine de zece minute. Eurorevelionul s-a incheiat cu un recital de 90 de minute sustinut de Thomas Anders, componentul formatiei Modern Talking.

Aradenii au lasat in urma peste 2 tone de gunoi
Imediat dupa terminarea concertelor sustinute pe platoul din fata Palatului Administrativ, angajatii societatii de salubrizare au trecut la treaba. Astfel, tone de pahare de plastic, hartii si cioburi de sticla acopereau intreaga zona din centrul Aradului, de la Podgoria inspre Teatrul „Ioan Slavici“, si principalele strazi adiacente. Pentru operatiunea de salubrizare a municipiului au fost angrenati peste 30 de angajati ai societatii de salubrizare. Acestia au fost ajutati de agentii de circulatie care au blocat traficul rutier pe strazile pe care se actiona.

20.000 de suceveni au spus „Bun venit 2007!“ in centrul orasului
Pe o scena special amenajata, dar si pe un ecran, cei prezenti au asistat si au dansat la concertele sustinute de Zdob si Zdub, Funky DJ, Fly Project si Corina, Sofia Vicoveanca, Margareta Clipa, George Finis si Alexandru Recolciuc. La cumpana dintre ani, primarul Sucevei, liberalul Ion Lungu, a facut numaratoarea inversa a ultimelor 10 secunde dinaintea lui 2007 si a integrarii in UE. El a impartit sampanie dar a si ciocnit un pahar cu sucevenii prezenti la petrecerea organizata pe platoul din fata Casei Culturii.
Pentru Revelionul din strada, Primaria Suceava a avut pregatit si un spectaculos foc de artificii pentru miezul noptii care a durat un sfert de ora. Sofia Vicoveanca si-a inceput programul cu o urare traditionala „Sa ne bucuram a spune ca intram si noi in UE . Azi schimbam vodca ruseasca cu sampania frantuzeaza , Domnul sa va dea de toate, viata lunga, sanatate ca-i mai buna decat toate“.

Prima eurofamilie romaneasca si-a pus pirostriile la Cluj
Clujul a marcat intrarea in Uniunea Europeana printr-un spectacol fastuos de muzica si artificii. Mii de clujeni au umplut Piata „Avram Iancu“ din centrul orasului pentru a asista la spectacol. Festivitatile au inceput la ora 19,30 cu arborarea steagului UE, dupa care, de la ora 22, a inceput distractia de Revelion 2007. Participantii s-au putut bucura de spectacolul oferit de autoritatile locale in care au concertat Aurel Tamas, Hara, Chris Norman si Paula Seling. Cu ocazia eurorevelionului la Cluj a avut loc si prima casatorie din 2007 in Romania. Doi tineri au ales sa spuna 'DA>> cu putin timp dupa intrarea in noul an in prezenta miilor de oameni adunati in piata. Ceremonia a fost oficiata de primarul Emil Boc si s-a desfasurat pe scena amenajata in fata Teatrului National. „Prima casatorie europeana a fost o idee care a venit de la mai multe cupluri care doreau sa se casatoreasca. Multi n-au avut curajul, Corina si Sergiu Cornea au fost de acord si ii admir pentru ca nu e usor sa spui da in fata a mii de oameni“, le-a urat Boc euromirilor. La randul lor, mirii au spus ca desi sunt primul cuplu casatorit intr-o Romanie europeana nu-si vor parasi tara pentru a se stabili in alta parte. (George Nicula)


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.