Inca de la primele tranzactii cu scadenta martie, cele mai cautate derivate au fost cele pe actiunile Bancii Transilvania, dovada stand cele 59.296 pozitii deschise in piata futures de la Sibiu dintr-un total de 147.494 pozitii cu care s-a incheiat a
Inca de la primele tranzactii cu scadenta martie, cele mai cautate derivate au fost cele pe actiunile Bancii Transilvania, dovada stand cele 59.296 pozitii deschise in piata futures de la Sibiu dintr-un total de 147.494 pozitii cu care s-a incheiat anul trecut.
Optimismul investitorilor intr-o evolutie pozitiva a Bancii Transilvania s-a reflectat in mentinerea, pentru o lunga perioada, a preturilor futures pentru prima luna de primavara, in jurul pragului de 1,3 lei, cumparatorii de optiuni CALL mizand constant pe depasirea nivelului de 1,4 lei. Aceasta evolutie s-a mentinut pana la inceputul lunii noiembrie, cand preturile au coborat la un nou prag suport, cel aflat la 1,22 lei. Ultimele tranzactii din decembrie trecut au gasit derivatele pe TLV pe o puternica panta descendenta, in ultima sedinta de tranzactionare ele coborand la 1,18 lei, mai sus totusi cu circa 13% fata de pretul de inchidere de la BVB.
O evolutie asemanatoare au avut si preturile pentru scadenta iunie, unde cel mai puternic prag de rezistenta s-a situat la 1,3 lei, fiind atins, totusi, si un maxim de 1,4 lei. Finalul anului a adus scaderea preturilor pana la 1,18 lei, valoare mai mare cu aproape 20% fata de pretul de inchidere de la BVB.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.