In Bucuresti, doar sase ambulante sunt echipate pentru a face fata solicitarilor in cazurile de infarct miocardic. De aproape doi ani, Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) nu mai face fata apelurilor din ce in ce mai numeroase, car

In Bucuresti, doar sase ambulante sunt echipate pentru a face fata solicitarilor in cazurile de infarct miocardic. De aproape doi ani, Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) nu mai face fata apelurilor din ce in ce mai numeroase, care semnaleaza cazuri de infarct miocardic. Lunar se inregistreaza in medie 1.100 de apeluri si anual cifrele cresc cu 10%, avertizeaza directorul general al SAMB, dr. Ovidiu Cismaru, cu ocazia lansarii campaniei ""Infarctul miocardic nu alege"". Pentru a acorda primul ajutor unui pacient cu infarct, o salvare trebuie sa fie echipata special. Dotarea consta intr-un monitor defibrilator care efectueaza o electrocardiograma (EKG), cu un ventilator automat, un aspirator electric, seringa automata si o targa speciala hidraulica ce atenueaza socul in timpul transportului. ""Pentru a putea face fata numarului din ce in ce mai mare de solicitari, SAMB are nevoie de circa 60-70 de astfel de ambulante, dotate la standardele Uniunii Europene"", semnaleaza dr. Cismaru. Nici in ceea ce priveste personalul medical situatia nu e mai buna. Cei 95 de medici care lucreaza la Salvare sunt special instruiti pentru cazurile de infarct miocardic, insa ei sunt insuficienti pentru pacientii din ce in ce mai numerosi.

Ai ce citi maine !


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.