Ancheta in cazul fostului sef al DIE, generalul (r) Nicolae Plesita, va putea continua numai dupa ce procurorii militari vor primi un set de documente referitoare la teroristul Carlos „Sacalul“. Actele, printre care si rechizitoriul cuno

Ancheta in cazul fostului sef al DIE, generalul (r) Nicolae Plesita, va putea continua numai dupa ce procurorii militari vor primi un set de documente referitoare la teroristul Carlos „Sacalul“. Actele, printre care si rechizitoriul cunoscutului terorist, care a fost deferit justitiei franceze si condamnat la detentie pe viata, au fost solicitate de partea romana acum un an si jumatate. Pentru ca Ilici Ramirez Sanchez, alias Carlos Sacalul, a facut obiectul unor alte cercetari in Franta, pentru uciderea a 11 persoane si ranirea altor 200, in anii '80, demersurile au fost intarziate. Intre timp, alte documente transmise de autoritati judiciare din alte state europene le-au parvenit anchetatorilor romani.

Ancheta in cazul fostului sef al DIE, generalul (r) Nicolae Plesita, va putea continua numai dupa ce procurorii militari vor primi un set de documente referitoare la teroristul Carlos „Sacalul“. Actele, printre care si rechizitoriul cunoscutului terorist, care a fost deferit justitiei franceze si condamnat la detentie pe viata, au fost solicitate de partea romana acu m un an si jumatate.

Pentru ca Ilici Ramirez Sanchez, alias Carlos Sacalul, a facut obiectul unor alte cercetari in Franta pentru uciderea a 11 persoane si ranirea altor 200 in anii '80, demersurile au fost intarziate. Intre timp, alte documente transmise de autoritati judiciare din alte state europene le-au parvenit anchetatorilor romani. Procurorii Sectiei Parchetelor Militare asteapta raspunsurile la comisia rogatorie transmisa catre autoritatile judiciare din Franta. La inceputul acestei saptamani, procurorii francezi au cerut judecatorului sa aprobe trimiterea teroristului in fata instantei pentru uciderea a 11 persoane si ranirea altor 200 in anii '80. Acest al doilea proces al lui Carlos va incepe anul viitor.

Capetele de acuzare
Carlos este acuzat de atentatul cu bomba din trenul Paris-Toulouse, de la data de 29 martie 1982, atacurile asupra birourilor ziarului Al Watan, din 22 aprilie 1982, precum si de atacul asupra trenului de mare viteza din statia Marseille, de la data de 31 decembrie 1983.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.