Papa Benedict al XVI-lea a inceput ieri o vizta de 4 zile in Turcia, care are ca scop  reconcilierea dintre crestini si musulmani, potrivit AFP. De asemenea, liderul Bisericii Catolice merge in Turcia pentru intalnirea cu patriarhul Constantino
Papa Benedict al XVI-lea a inceput ieri o vizta de 4 zile in Turcia, care are ca scop reconcilierea dintre crestini si musulmani, potrivit AFP. De asemenea, liderul Bisericii Catolice merge in Turcia pentru intalnirea cu patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu I. Cei doi prelati vor da publicitatii, la 30 noiembrie, o declaratie comuna in care isi vor afirma dorinta de a reconcilia cele doua ramuri principale ale crestinismului, separate de un mileniu. Vizita Suveranului Pontif trebuia sa fie initial un eveniment eminamente crestin, dar a capatat ramificatii politice, legat de relatiile Occident-Islam, catolici-islamisti, dar si de aspiratiile Turciei de a fi parte a blocului comunitar european. Un punct delicat al vizitei a fost intalnirea lui Benedict al XVI-lea cu Ali Bardakoglu, directorul pentru afaceri religioase si unul dintre primii critici ai controversatului discurs al Papei. Suveranul Pontif a starnit mania lumii musulmane, in urma cu trei luni, cand a rostit un discurs in care a stabilit legaturi intre islam si violenta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.