Rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale au starnit nemultumirea celor mai multi dintre candidati. La scurt timp, contestatiile au inceput sa curga, punand sub semnul indoielii corectitudinea competitiei.

Rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale au starnit nemultumirea celor mai multi dintre candidati. La scurt timp, contestatiile au inceput sa curga, punand sub semnul indoielii corectitudinea competitiei. Astfel, la nivelul tarii, au fost inregistrate sute de contestatii ale celor care au considerat absolut subiective notele acordate de comisiile de concurs.

Cea mai mare medie obtinuta la concursul pentru manageri a apartinut fostului consilier al ministrului Nicolaescu, Gheorghe Iana. Acesta a primit 9,40 la testul grila, 10,00 la sustinerea proiectului de management si 9,98 la interviul de selectie, devenind astfel supermanagerul Spitalului Universitar de Urgenta, acolo unde Nicolaescu a dus o lupta pe viata si pe moarte pentru inlaturarea lui Sorin Oprescu.

Rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale au reusit sa starneasca nemultumirea celor mai multi dintre candidati. La scurt timp, contestatiile au inceput sa curga, punand sub semnul indoielii corectitudinea competitiei.

Concursul supermanagerilor organizat de Nico laescu s-a incheiat. Nu insa si scandalul provocat de notele acordate de comisiile de concurs. Astfel, la nivelul tarii, au fost inregistrate sute de contestatii ale celor care au considerat absolut subiective notele acordate de comisiile de concurs. Competitia a avut drept scop ocuparea celor 429 de functii de manager de spital scoase la concurs de catre Ministerul Sanatatii. La multe dintre spitale, concurenta a fost destul de mare, insa au existat si 29 de spitale pentru care nu s-a prezentat nici un candidat. Concursul a constat din trei probe, in afara etapei eliminatorii de studiere si triere a dosarelor. La fiecare din cele trei probe, testul grila, sustinerea proiectului de management si interviul de selectie, candidatii erau obligati sa primeasca nota minima 7, iar media finala necesara pentru obtinerea postului de manager trebuia sa fie cel putin 8. Daca la testul grila notele au fost obiective, la celelalte doua probe, sustinerea proiectului de management si interviul de selectie, soarta candidatilor a depins de subiectivismul membrilor comisiilor regionale. Subiectivism care a functionat din plin.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.