Gigi Netoiu este la un pas de a-si extinde influenta in fotbalul romanesc. Aflata cu un picior si jumatate in liga secunda, FC National il doreste pe „Comandant“ in anturajul sau, vazand in el singura salvare de la retrogradare. Netoiu s

Gigi Netoiu este la un pas de a-si extinde influenta in fotbalul romanesc. Aflata cu un picior si jumatate in liga secunda, FC National il doreste pe „Comandant“ in anturajul sau, vazand in el singura salvare de la retrogradare. Netoiu si-a demonstrat forta, in acest sezon, facand legea la Timisoara si Urziceni. El este suspectat ca a dictat unele rezultate ale acestor echipe in virtutea intereselor pe care le-a avut la un anumit moment. „Bancarii“ s-ar salva sigur de la retrogradare daca s-ar „intari“ cu Netoiu, dar pretul platit ulterior ar putea fi prea mare...

Dupa ce a plecat de la Dinamo, Gigi Netoiu nu s-a implicat, oficial, la nici o echipa. El si-a trimis, insa, mesagerii la Timisoara si la Urziceni, facand legea la aceste cluburi cu sau fara voia conducatorilor de acolo. Este de notorietate scandalul care a izbucnit dupa Dinamo - Poli Timisoara 3-1, in care Netoiu a fost aratat cu degetul ca s-ar fi folosit de trio-ul Cartu-Alexa-Grigorie pentru a facilita victoria „cainilor“. „Nu am nici o legatura cu asa ceva, sunt numai fabulatii. Cine il cunoaste pe Cartu stie ca nu s-ar implica in aranjamente“, s-a aparat Netoiu. Culmea este ca, atunci cand l-a indepartat pe Cartu de la FC Arges, Cornel Penescu a motivat tocmai ca „este exponentul unor interese“.

S-a rupt unirea cu Dinamo
Netoiu s-a folosit de puterea sa si pentru a-i pune piedica lui Dinamo. Ghinionul echipei din Soseaua Stefan cel Mare a fost ca au intalnit-o pe Unirea Urziceni dupa ce „Comandantul“ s-a contrat cu Borcea si Turcu. Astfel ca cei sase jucatori ai lui Netoiu din echipa ialomiteana au „muscat“ din dinamovisti. Ei au scos doar un egal (1-1), dar ar fi meritat o victorie, numai erorile „omenesti“ de arbitraj facand ca bucurestenii sa plece cu un punct de la Urziceni. Pentru a „n“-a oara, Netoiu a demonstrat ca este unul dintre cele mai importante personaje din fotbalul romanesc, el putand reprezenta garantia salvarii lui FC National de la retrogradare. Problema e ca el nu este un filantrop, ci un om care nu face bine fara sa aiba un scop anume. Probabil ca ramanerea in Liga I ar costa clubul din Parcul cu Platani cateva sute de mii de euro sau chiar milioane, provenite din transferurile de jucatori. Se stie ca Netoiu este specialist in a dezmembra echipele si a le vinde „piesa cu piesa“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.