Ma numar printre telespectatorii pentru care seara de vineri e un dezastru. Altadata, seara a unor filme mari, menite a te scoate din stresul deja de rutina al saptamanii, cea de vineri e acum, printr-o trasnaie a televiziunilor principale (Antena 1,
Ma numar printre telespectatorii pentru care seara de vineri e un dezastru. Altadata, seara a unor filme mari, menite a te scoate din stresul deja de rutina al saptamanii, cea de vineri e acum, printr-o trasnaie a televiziunilor principale (Antena 1, Pro TV si TVR), timpul spectacolelor in care se zbiara, se transpira, se da din fese si se arata, pe sest, chiloti de dame mai mult sau mai putin in regula.
In seara de vineri, 17 noiembrie 2006, m-am uitat totusi la televizor. Pentru ca Antena 3 a realizat, prin stirea Zilei a Gabrielei Firea, spectacolul tv al anului, daca nu chiar al deceniului.
Un spectacol ce s-ar putea intitula:
Cum a incercat Gheorghe Flutur s-o faca pe prostul cu poporul roman.
Cu vreo cateva ore mai inainte, ministrul Agriculturii s-a ivit pe toate televiziunile in direct pentru a anunta de la un hotel (ah, blestematele de hoteluri, pe cale de a intra in istorie in locul Palatelor si al Cabinetelor de lucru!) ca demisioneaza din functia de vicepresedinte al PNL, pentru a se aseza in fruntea unui Grup de Unitate a Partidului.
Ca se aseza in fruntea unui Grup nu mai era nevoie sa ne-o spuna.
Intr-o reluare a spectacolelor de prost gust de pe vremea aviarei, Gheorghe Flutur a aparut la tv in centrul unui grup de cetateni. Parea o brigada artistica de agitatie a contabililor din Centrala Carnii de pe vremuri. Barbati nitel albiti la tample, inceput de burticica sau chiar burticica, rumeni de viata buna pe care le-a oferit-o si le-o ofera statul roman stabilor de tot soiul.
Gheorghe Flutur venise in emisiune aducand cu el mai multe intrebari fara raspuns pe care si le-au pus toti oamenii de bun-simt din tara asta, pe care politica damboviteana ii nedumereste.
Platformistii, cum li se spune celor din Grupul Stolojan, au pornit o cruciada nationala pentru a rasturna actuala conducere a PNL. Acest scop al Platformistilor nu e o banuiala, nu e o teza. E o axioma. Atat Documentul lansat la Pitesti, cat si interventiile fiecaruia dintre semnatarii Platformei denunta violent actuala conducere, careia ii reproseaza cate-n luna si-n soare.
Iti trebuie o imensa doza de prostie sau de ticalosie ca sa crezi ca Platformistii vor altceva decat sa puna mana pe PNL
Urmare a Apelului celor 35, conducerea PNL a decis ca admite un dialog cu Platformistii daca acestia renunta la obiectivul lor asumat: rasturnarea actualei conduceri.
Platformistii au refuzat aceasta conditie. Lucru absolut firesc. Au declansat intreaga cruciada pentru a lua locul actualei conduceri.
Vine insa Gheorghe Flutur si critica violent actuala conducere.
De ce? Pentru ca nu accepta dialogul cu Platformistii! Un dialog care, tinand cont de obiectivul asumat de Platformisti, ar trebui sa aiba, in mod normal, stabilirea conditiilor in care actuala conducere va ceda puterea.
Se vede clar ca Gheorghe Flutur a raspuns de gestionarea aviarei.
Pentru ca numai cineva atins de aviara poate critica actuala conducere a PNL ca nu accepta sa negocieze conditiile in care va da partidul pe mana Platformistilor.
E ca si cum ai reprosa cuiva ca nu accepta un dialog cu cel patruns in casa pentru a-l omori. De ce nu vrei sa dialoghezi cu asasinul sa te omoare cu perna, ca-i mai dulce, si nu cu toporul? Si sa vii apoi in fata natiunii si sa sustii ca toate astea le faci din dragoste pentru actuala conducere a PNL.
Cum era si de asteptat, intrebarile Gabrielei Firea au izvorat din aceasta contradictie fundamentala evidentiata de actiunea lui Gheorghe Flutur. La toate intrebarile moderatoarei, Gheorghe Flutur a reusit rara performanta de a nu raspunde nimic. De ce? Pentru ca vorbele mari despre unitatea PNL, despre revigorarea PNL, despre Binele PNL nu erau altceva decat o spuma de clisee pentru a ascunde adevarata sa misiune: de a subrezi si mai tare PNL, pentru a putea fi surclasat de PD.
Sa fie limpede: Scopul celui de la Cotroceni nu-l reprezinta preluarea PNL de echipa Stolojan, ci distrugerea PNL pentru ca la Dreapta scenei politice sa ramana doar PD.
Ramane totusi intrebarea: De ce a acceptat Gheorghe Flutur aceasta misiune de kamikaze impotriva lui partidului care l-a facut om si, mai ales, impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, cel care l-a aparat cand toata lumea, inclusiv Traian Basescu, ii cerea capul pentru dezastrul aviarei?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.