Pe cale sa se transforme intr-un trend al pietei, investitia in proprietati in afara granitelor s-a aratat de cele mai multe ori o alegere excelenta, cu beneficii demne de luat in seama, atat pentru investitori, cat si pentru tara in care se investes
Pe cale sa se transforme intr-un trend al pietei, investitia in proprietati in afara granitelor s-a aratat de cele mai multe ori o alegere excelenta, cu beneficii demne de luat in seama, atat pentru investitori, cat si pentru tara in care se investeste. In timp ce Spania a reprezentat principala alegere pentru britanici, care din 2000 au cumparat proprietati in afara granitelor in crestere cu 50%, dar si pentru alte nationalitati, in ultimii ani, piata romaneasca a atras atentia potentialilor investitori.
O pondere importanta in aceasta alegere au reprezentat-o preturile mici comparativ cu alte piete, liniile aeriene low-cost, ce continua sa se extinda, si, mai ales, viitoarea alipire la statele Uniunii Europene.
Creat ca o alternativa la multitudinea de informatii dispersate pe internet, portalul www.romanian-property.info si-a propus sa vina in intampinarea interesului crescand al investitorilor dornici sa detina proprietati in Romania, scrie PRWeb.
Interesul aratat pietei imobiliare romanesti, relativ tanara pentru investitorii straini, este in crestere, iar piata nu este inca saturata, asa cum se intampla in tarile vecine.
Cresterea economica sustinuta din ultimii ani si stabilitatea politica indica momentul oportun pentru investitiile pe acest sector, iar viitoarea aderare pare sa garanteze celor interesati prosperitate si stabilitate.
Preturile proprietatilor romanesti au crescut pe parcursul ultimilor 2 ani cu peste 45% si, din aprecierile analistilor, acest fapt tinde sa se transforme intr-un trend.
Romania este, de asemenea, cea mai buna destinatie europeana pentru investitiile in case de vacanta, conform binecunoscutului show britanic A Place In The Sun, care a prezentat oportunitatile oferite de toate tarile europene, inclusiv cele in curs de aderare, precum Bulgaria, Croatia sau Turcia.
Studiile au tinut cont de cresterile economice, preturile proprietatilor si potentialul oferit de inchiriere. Conform cercetarilor facute de Channel 4, cumparatorii de proprietati romanesti, cat si din alte tari europene, vor fi rasplatiti pe deplin, printr-un profit foarte mare.
Cu toate ca nu este extrem de profitabila din perspectiva inchirierii pe fondul duratei, de doar patru luni, a sezonului estival, Romania se afla totusi in topul investitiilor profitabile.
Conform studiului realizat de Channel 4, investitiile in proprietati romanesti vor avea in 10 ani un randament de 414%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.