Jumatate dintre romani considera gresita decizia de excludere din PNL a acelor membri care au criticat activitatea lui Calin Popescu-Tariceanu si a altor lideri ai acestui partid. Potrivit unui sondaj realizat de INSOMAR in perioada 12-17 octombrie s
Jumatate dintre romani considera gresita decizia de excludere din PNL a acelor membri care au criticat activitatea lui Calin Popescu-Tariceanu si a altor lideri ai acestui partid. Potrivit unui sondaj realizat de INSOMAR in perioada 12-17 octombrie si dat ieri publicitatii, cu aceasta masura s-au declarat de acord 18% dintre cei chestionati, in vreme ce 32% nu au o parere concreta.
In cazul excluderii lui Theodor Stolojan, 58% dintre cei intervievati sustin ca acest lucru va afecta in rau situatia viitoare a acestui partid, in timp ce doar 9% considera ca este spre binele PNL. In clasamentul general, liberalii se mentin pe pozitia a treia in preferintele electoratului.
In situatia in care toate partidele ar candida independent, fara a mai face aliante intre ele, 32% dintre cei chestionati ar vota cu PD, 23% cu PSD, 16% cu PNL, 12% cu PRM, 5% cu PNG si 5% cu UDMR. Cu PC ar vota 2% dintre alegatori, iar cu PIN si PPCD (PNTCD) - 1%.
In schimb, daca liberalii si democratii vor candida impreuna pentru alegeri parlamentare, aproape jumatate dintre romani (46%) ar vota cu Alianta D.A. Pe locul al doilea in preferintele electoratului se afla PSD, cu 23%, urmat de PRM, cu 12%. Pe pozitiile urmatoare se situeaza UDMR si PNG cu cate 5% din optiunile de vot. Cu 2% este creditat PC, urmat de PIN si PPCD (PNTCD) cu cate 1%.
Sondajul INSOMAR a fost realizat pe un esantion de 1.205 persoane, fiind reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani. Interviurile au fost realizate in 52 localitati urbane si 55 localitati rurale din 40 judete si municipiul Bucuresti.
Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute, garantata cu o probabilitate de 95%, este de 2,8%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.