Evolutia din ultimele patru luni indica mentinerea cursului euro intre 3,5 si 3,55 lei, mai sus cu 3,55-5% comparativ cu inceputul anului. Argumentele pro-leu sunt legate de scaderea inflatiei, cat si de fluxul important de capitaluri care au darul d
Evolutia din ultimele patru luni indica mentinerea cursului euro intre 3,5 si 3,55 lei, mai sus cu 3,55-5% comparativ cu inceputul anului. Argumentele pro-leu sunt legate de scaderea inflatiei, cat si de fluxul important de capitaluri care au darul de a compensa deficitul comercial tot mai adanc. Pericolele pentru leu sunt legate mai mult de factori externi. Moneda nationala a facut fata cu destul succes la trei astfel de evenimente. Prima data la inceputul anului, cand sub presiune s-au aflat monedele din Islanda si Noua Zeelanda. A urmat cresterea dobanzilor de catre principalele economii ale lumii, care a tras in jos majoritatea monedelor emergente, iar cel mai recent eveniment a avut loc acum o luna, dupa evenimentele politice din Ungaria si Polonia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.