Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, turismul romanesc se afla pe o panta foarte favorabila, a declarat Gheorghe Fodoreanu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, la o masa rotunda, cu tema "Turismul romanesc pe piata c
Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, turismul romanesc se afla pe o panta foarte favorabila, a declarat Gheorghe Fodoreanu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, la o masa rotunda, cu tema "Turismul romanesc pe piata comunitara", organizata la Romexpo.
In opinia presedintelui ANAT, intrarea Romaniei in UE este un semn pozitiv pentru clienti. Fodoreanu considera ca atuuri faptul ca Romania este o tara crestina, ceea ce reprezinta o atractie suplimentara, precum si locatiile UNESCO si punctele de atractie uriase pentru produsul turistic romanesc. Infrastructura, promovarea si resursele umane, formarea personalului necesitand ani, toate acestea sunt cateva dintre punctele slabe mentionate de seful ANAT.
Incasarile din exportul de servicii turistice se ridica la un miliard de euro, respectiv circa o jumatate de milion de salarii medii pe economie, conform datelor oferite de Fodoreanu.
Masa rotunda pe tema turismului romanesc pe piata comunitara a fost organizata de Romexpo si Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a pus in dezbatere subiecte de interes pentru specialistii din domeniu - potentialul economic real al turismului romanesc, exportul de servicii, branduri romanesti in traseele turistice internationale, respectiv Dracula, Cimitirul Vesel, manastirile din Moldova, Palatul Parlamentului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.