In aceasta seara, la ora 20:00, are loc pe B1 TV premiera serialului "Lombarzilor 8", realizat de casa de productie Mandragora Movies. Vor fi difuzate primele doua din cele 18 episoade ale acestui proiect original, construit dupa scenariul semnat de
In aceasta seara, la ora 20:00, are loc pe B1 TV premiera serialului "Lombarzilor 8", realizat de casa de productie Mandragora Movies. Vor fi difuzate primele doua din cele 18 episoade ale acestui proiect original, construit dupa scenariul semnat de Mimi Branescu si Danut Chiriac. "<> este o drama, iar familia Matei reprezinta o frantura din societatea romaneasca de azi, in care cred ca se vor regasi foarte multi romani" declara Mimi Branescu. Actiunea serialului graviteaza in jurul sotilor Ilinca si Vasile Matei si al celor cinci copii ai lor, o familie care traieste drama dezintegrarii pe fondul conflictelor generate, in mod deosebit, de lipsa de comunicare.
Afisul serialului "Lombarzilor 8" reuneste atat nume consacrate ale scenei romanesti, cat si actori aflati in plina afirmare: Ion Besoiu, Ileana Stana Ionescu, Luminita Gheorghiu, Teodor Corban, Mimi Branescu, Doru Boguta, Irina Chiosa, Tudor Aaron Istodor, Clara Voda si Monica Barladeanu.
Personajele principale sunt interpretate de: Luminita Gheorghiu, in rolul Ilincai Matei - mama de cincizeci de ani, devotata familiei, casatorita de trei decenii cu Vasile (interpretat de Teodor Corban), inginer constructor. Tudor Aaron Istodor joaca rolul lui Sorin, fiul cel mic, care a ramas alaturi de parinti, iar Stefan (jucat de Mimi Branescu), primul nascut, este casatorit si are un copil. Leonard (Doru Boguta) este "artistul familiei", urmat de Alexandru - subiect tabu in familie (fiind inchis de aproape doi ani pentru consum si detinere de stupefiante) - si Catrina (Irina Chiosa) - singura fata.
In casa de pe Lombarzilor 8 mai traieste si Tataie (Ion Besoiu), tatal Ilincai. Monica Barladeanu este Ana, fosta iubita a lui Stefan, iar Clara Voda interpreteaza rolul Magdei, sotia lui Stefan.
Regia filmului poarta semnatura a doi autori, reprezentanti talentati ai noii generatii: Titus Muntean si Alex Maftei, secondati de directorul de imagine Oleg Mutu.
Producatorul serialului este Alex Munteanu, iar muzica ii apartine compozitorului Dragos Alexandru.
Tot luni, in cadrul emisiunii "6! Vine presa", B1 TV va transmite, in direct, evenimentul de lansare a serialului, la care va fi prezentata intreaga echipa a "Lombarzilor 8".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.