Rusia si Ucraina vor semna in zilele urmatoare un acord care va garanta livrarile de gaze naturale catre consumatorii europeni, in aceasta iarna, a declarat Javier Solana, reprezentantul european pentru Politica Externa. "Va pot spune ca acordul din
Rusia si Ucraina vor semna in zilele urmatoare un acord care va garanta livrarile de gaze naturale catre consumatorii europeni, in aceasta iarna, a declarat Javier Solana, reprezentantul european pentru Politica Externa. "Va pot spune ca acordul dintre Ucraina si Rusia va fi semnat in curand, iar acesta va garanta livrarile de gaze catre toate statele, astfel incat ce s-a intamplat in ultimii doi ani nu se va mai repeta", a declarat Solana, citat de Reuters, preluat de Mediafax.
In luna ianuarie, pe fondul unei dispute cu Ucraina, legata de pretul gazelor naturale, Rusia a sistat temporar furnizarea gazelor catre tarile europene. Ucraina este principala ruta de tranzit a gazelor livrate de Rusia catre Europa.
Viktor Ianukovici, premierul ucrainean, a facut eforturi pentru a incheia un acord prin care Rusia sa majoreze livrarile de gaze, astfel incat rezervele Ucrainei sa ajunga la nivel maxim inainte de venirea iernii.
Compania rusa Gazprom asigura circa un sfert din necesarul de gaze al Europei, iar 80% din acest volum tranziteaza Ucraina.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.