Regizor, scenarist
Varsta: 31 de ani Primul lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, ""A fost sau n-a fost?"", a obtinut premiile Lebada de Aur pentru cel mai bun film si cel mai bun scenariu la Festivalul International de la Copenhaga (21 s
Regizor, scenarist
Varsta: 31 de ani Primul lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, ""A fost sau n-a fost?"", a obtinut premiile Lebada de Aur pentru cel mai bun film si cel mai bun scenariu la Festivalul International de la Copenhaga (21 septembrie-1 octombrie). Cele doua trofee din Danemarca se adauga unei serii de premii si nominalizari pe care le-a obtinut acest film scris, regizat si produs de Corneliu Porumboiu: Camera da€™Or si Premiul Label Europa Cinema la Cannes, Trofeul Transilvania si alte doua premii la TIFF-ul clujean, nominalizare la Hollywood World Award etc. ""A fost sau n-a fost?"" a inceput vineri sa ruleze, in cinematografele din Romania. Pentru distinctiile obtinute la cel mai mare eveniment cinematografic din Danemarca, Jurnalul National il declara pe Corneliu Porumboiu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.