Si dupa aderare, romanii vor munci mai cu placere tot in Spania, Germania, Italia si Ungaria, in detrimentul perfidului Albion.

Un nou sondaj efectuat de BBSS Gallup International pentru Ministerul bulgar al Muncii demonteaza avertis
Si dupa aderare, romanii vor munci mai cu placere tot in Spania, Germania, Italia si Ungaria, in detrimentul perfidului Albion.

Un nou sondaj efectuat de BBSS Gallup International pentru Ministerul bulgar al Muncii demonteaza avertismentele unor tabloide englezesti, cum ca tara lor va fi invadata de 600.000 de migranti o data cu aderarea Romaniei si Bulgariei la UE. Se crede ca Ministerul britanic de Interne si-ar fi facut propriile estimari, care plasau numarul nou-venitilor pe sol insular intre 60.000 si 140.000 in primul an. Cele mai recente studii atesta insa ca numarul migrantilor din ambele tari ar putea fi de 48.000 in primul an si jumatate. Cit despre Institutul de Cercetare a Politicilor Publice din Anglia, acesta sustine ca 50.000 de romani si 18.000 de bulgari ar aplica pentru permise de munca in Marea Britanie, daca aceasta ridica obligativitatea vizei.

Preferatele ramin Spania si Italia

Mai mult, un raport intocmit de European Citizen Action Service arata ca romanii care migreaza in scopuri economice prefera Italia (29%), Spania (22%), Germania (13%) si Ungaria (6%). In ceea ce priveste bulgarii, ei s-ar indrepta cu drag catre Grecia, unde au deja 200.000 de conationali, Italia, cu 60.000 deja acolo, si Spania, cu o comunitate de 80.000, plus ca sondajul Gallup a gasit doar 46.000 de doritori de munca in strainatate in rindul vecinilor nostri de peste Dunare. Concluzia cercetatorilor este ca exodul polonez in Anglia nu va avea o urmare odata cu intrarea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, ceea ce confirma declaratiile oficialilor.

"Mi-e teama ca voi dezamagi media britanica. Nu va asteptati la valuri de bulgari", a afirmat premierul Serghei Stanisev. Pentru "Financial Times", prim-ministrul Tariceanu a precizat ca "oamenii cu studii superioare ar putea merge in Marea Britanie, dar nu vad prea multi facind asta".

Irlanda pune restrictii

Insa noile estimari nu par sa schimbe decizia Irlandei, care a indicat deja ca nu tinde sa deschida larg usile pentru romani sau bulgari.

Vicepremierul irlandez Michael McDowell a declarat pentru "Irish Times on Saturday" ca "trebuie sa aiba in vedere propriile interese sociale si economice cind vine vorba despre emiterea unor noi permise de munca". Pina acum, doar Finlanda e amatoare sa le dea de munca romanilor si bulgarilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.