Compania de distributie a gazelor naturale Distrigaz Sud spera sa ajunga la un acord cu Petrom in ceea ce priveste pretul de achizitie a gazelor naturale, a declarat joi Marc Hirt, director in cadrul firmei, citat de Mediafax.
"Exista diferent
Compania de distributie a gazelor naturale Distrigaz Sud spera sa ajunga la un acord cu Petrom in ceea ce priveste pretul de achizitie a gazelor naturale, a declarat joi Marc Hirt, director in cadrul firmei, citat de Mediafax.
"Exista diferente in ceea ce priveste pretul solicitat de Petrom si ceea ce a prevazut ANRGN, dar punctele de vedere trebuie sa se apropie la un moment dat. Speram, cu sprijinul autoritatilor, Guvernului si al altor actori de pe piata sa ajungem la o solutie rezonabila in curand", a declarat directorul general adjunct al Directiei Comercializare din cadrul Distrigaz Sud, Marc Hirt.
Din spusele lui Hirt, pretul solicitat de Petrom a fost de 364 lei pentru trimestrul al treilea si 410 lei pe mia de metri cubi in trimestrul al patrulea, mai mult cu 80 de lei peste nivelul prevazut de ANRGN.
Potrivit acestuia, Petrom a solicitat un pret de 364 lei pentru trimestrul al treilea, iar pentru trimestrul al patrulea, un pret de vanzare de 410 lei pe mia de metri cubi, cu 80 de lei peste nivelul prevazut de ANRGN. Hirt nu a exclus totusi posibilitatea ca cele doua companii sa nu se inteleaga pana la urma asupra pretului gazelor.
"Exista totusi legi care obliga furnizorii si distribuitorii sa isi indeplineasca atributiile specifice, asa ca trebuie sa gasim un acord", a afirmat Hirt.
Oficialul Distrigaz a mai declarat ca un cost mai ridicat de achizitie fata de cel recunoscut de ANRGN va afecta in sens negativ rezultatele financiare din acest an. Conform datelor Distrigaz Sud, compania va livra 1,3 miliarde metri cubi gaze, in trimestrul al patrulea al acestui an, din care 800 milioane metri cubi pentru consumatori captivi.
Potrivit spuselor lui Hirt, Distrigaz Sud va inmagazina pana la sfarsitul acestei luni 600 mil. metri cubi de gaz, mai mult cu 50% decat nivelul de anul trecut.
"Lucram cu Ministerul Economiei si alti operatori pentru realizarea unui stocaj strategic de gaze naturale, care sa acopere perioadele de varf", a afirmat Hirt.
Petrom asigura circa 30% din totalul gazelor livrate de Distrigaz Sud, restul provenind de la alti producatori locali si din import.
Pretul gazelor din import in primul trimestru din 2007 va creste, conform aprecierilor lui Hirt, cu circa 10 dolari peste nivelul prevazut pentru sfarsitul anului 2006, de 315 dolari pe mia de metri cubi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.