Viticultorii vranceni vor sa impuna un pret de 1 leu/kilogramul de struguri de masa si nu se gandesc sa lase niciun leu mai jos, potrivit Rompres. Directorul Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea a declarat ca a avut o intalni
Viticultorii vranceni vor sa impuna un pret de 1 leu/kilogramul de struguri de masa si nu se gandesc sa lase niciun leu mai jos, potrivit Rompres. Directorul Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea a declarat ca a avut o intalnire cu membrii Federatiei "Viticultorul", in urma careia a rezultat ca un pret optim de vanzare a strugurilor de vin este de 1 leu/kilogram. "Pretul ideal este de 1 leu pe kilogram, iar membrii federatiei sustin ca nu vor lasa din pret, mai ales ca au solicitari din afara judetului", a explicat Neata. In acest an, specialistii din agricultura estimeaza o productie medie de 8.000-10.000 kilograme/hectar. Intentia podgorenilor din Federatia "Viticultorul" de a vinde strugurii de vin cu 1 leu/kilogram a aparut dupa ce doua companii de vinificatie - Veritas SA si Vinexport SA - au anuntat ca nu vor achizitiona struguri de la producatorii particulari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.