Handbal
Oltchim si U Cluj, aproape de trofeele europene
Cele doua echipe feminine romanesti calificate in finalele cupelor continentale au obtinut victorii datatoare de sperante pentru mansa secunda programata la sfarsitul saptamanii. O

Handbal
Oltchim si U Cluj, aproape de trofeele europene
Cele doua echipe feminine romanesti calificate in finalele cupelor continentale au obtinut victorii datatoare de sperante pentru mansa secunda programata la sfarsitul saptamanii. Oltchim Rm. Valcea a castigat cu 30-24 (14-10) pe terenul echipei norvegiene Byasen Trondheim in Cupa Cupelor, iar U Jolidon Cluj a intrecut in Challenge Cup formatia sarba Naisa Nis la noua goluri, 32-23 (14-13), in fata propriilor suporteri. Fara pivotul Roxana Gatzel, operata zilele trecute, Oltchim s-a desprins la 10-8 abia in minutul 23, elevele lui Gheorghe Tadici ambaland serios motoarele in ultima parte a jocului, cand tabela de marcaj a aratat 25-17, 26-18, 29-21. Luminita Dinu a fost din nou un adevarat inger pazitor al buturilor, respingand aproape 20 de suturi expediate de adversare. Zvarluga Valentina Ardean a fost greu de oprit pe extrema stanga, fiind golgetera partidei, cu noua reusite, secondata de pivotul Ionela Galca - 6 si extrema dreapta Ramona Maier - 6. Au mai inscris Steluta Luca - 3, Adina Meirosu - 3, Valentina Bese - 2, Narcisa Lecusanu - 1. Clujencele si-au pus pe jar cei peste 3000 de suporteri in primele 30 de minute, dupa care, mustruluite la cabina de antrenorul Gheorghe Covaciu, au strapuns de 18 ori barajul apararii adverse, castigand la o diferenta datatoare de sperante pentru retur. Mihaela Ani-Senocico a fost principala marcatoare, cu 12 goluri, urmata de Florina Barsan - 5, Amelia Busuioceanu - 5, Magdalena Paraschiv - 4, Adriana Tudorache - 3, Andreea Vlad - 2, Marinela Gherman - 1. Returul ambelor partide ne poate oferi satisfactia castigarii a doua importante trofee continentale, la care se adauga cel cucerit de baietii de la UCM Resita.

Gimnastica
Romancele, in patru finale la Gent
La concursul de Cupa Mondiala de la Gent au participat si doua romance. Steliana Nistor s-a calificat in trei finale-la sol, cu cea mai mare nota, 14,525, barna si paralele, cu a doua nota. Madalina Gutu a primit 14,850 la barna, intrand in finala, cu a treia nota.

Sah
Nisipeanu, lider la Sofia
Liviu-Dieter Nisipeanu este lider la superturneul M-Tel Masters de la Sofia, dupa ce l-a invins cu negrele pe excampionul mondial Veselin Topalov-Bulgaria si a remizat cu americanul Gata Kamski. El are 1,5 puncte, ca si azerul Sakhrizar Mamediarov. Openul international de la Halkidiki-Grecia a fost castigat de Boris Itkis-Romania, cu 7 puncte.

Diverse
Invazie de campioni la Snagov
Mari campioni de ieri si de azi, sportivi si antrenori, s-au reintalnit la Snagov la regatele de kaiac-canoe si canotaj organizate de clubul Dinamo, la a 59-aniversare, cu sprijinul unor importanti sponsori-ALRO si NIRO. Leon Rotman, primul dublu campion olimpic la canoe, Vasile Daba, de asemenea laureat olimpic, multiplul medaliat mondial la kaiac Aurel Vernescu, campioanele lumii Maria Nichiforov si Victoria Dumitru, colegii lor Afanasie Sciotnic, Gheorghe Andriev, Ilie Soroceanu, Lipat Vorobiov, Gherasim Munteanu, Toma Nichita, Ion Luca, au primit diplome de excelenta. Dupa care i-au urmarit la lucru pe tinerii pregatiti de Ivan Patzaichin, Ion Barladeanu si Daniel Stoian, aplaudand victoriile lui Vasile Stefan, Alexandru Ceausu, Florin Mironcic, Marian Sevici, Ionut Anghel, Andrei Cuculici, Iosif Chirila, Ercsei Lehel, Alin Anton, Lidia Talpa, Alina Platon, Florica Vulpes. Printre premianti s-au aflat Gheorghe Simionov, care antreneaza din 1991 lotul Mexicului si Otto Tomiuc, arbitru la sapte editii ale JO si la 24 Mondiale. Nu au lipsit Octavian Bellu, presedintele ANS, Cornel Otelea, seful Comisiei Tehnice a COSR, chestorul dinamovist Marcel Popescu. In partea celalalta a lacului am urmarit intrecerea canotorilor, alaturi de multipla campioana olimpica Elisabeta Lipa, colegele ei de generatie Liliana Gafencu, Camelia Mihalcea, Doina Ignat, Viorica Susanu, Elena Serban, antrenorul emerit Victor Mociani, Dan Popper, exsecretarul general al COR, Ion Dospinescu, presedintele federatiei s.a. Au fost opt probe feminine si masculine, castigate, printre altii, de Ioana Papuc, Rodica Serban, Simona si Ana Maria Apachitei, Georgeta Craciun, Doina Ignat, Viorica Susanu, Daniel Frateanu. Antrenorul federal Florian Grigore s-a declarat multumit de evolutia componentilor lotului olimpic pe care-i asteapta participarea la doua puternice regate internationale si la Mondialele de la Duisburg, unde cinci echipaje tintesc calificarea la JO.

Baschet
Egalitate in finala masculina
Dupa surprinzatoarea victorie a pitestenilor de la BCMUS, 106-91, campioana en-titre CSU Ploiesti a restabilit egalitatea, impunandu-se pe teren propriu cu 89-67. Al treilea joc va fi vineri, la Pitesti. Municipal Targoviste conduce cu 2-0 in finala feminina cu ICIM Arad si mai are nevoie de un singur succes marti sau miercuri, in deplasare, pentru a castiga titlul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.