Raportul administrativ al ministrului Mihail Hardau privind scandalul declansat la testele nationale este acelasi cu al procurorilor care au demarat deja ancheta penala in acest caz. Surse judiciare, citate de Mediafax, au anuntat, ieri, ca demnitaru
Raportul administrativ al ministrului Mihail Hardau privind scandalul declansat la testele nationale este acelasi cu al procurorilor care au demarat deja ancheta penala in acest caz. Surse judiciare, citate de Mediafax, au anuntat, ieri, ca demnitarul vorbeste despre aceleasi persoane care sunt urmarite penal de catre procurori. Ieri, ministrul Educatiei si Cercetarii a transmis concluziile verificarilor sale procurorilor Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.
La 19 iulie a.c., Hardau a depus, personal, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, acest raport continand concluziile anchetei administrative de la minister. Dupa verificarea competentei in cauza si dupa analizarea posibilitatii ca in raport sa fie semnalate si fapte de coruptie, procurorii Parchetului instantei supreme au trimis documentul la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 care, de altfel, declansase urmarirea penala in dosar.
Raportul administrativ al ministrului Hardau are peste o suta de file si descrie, in detaliu, atributiile fiecareia dintre persoanele care ar fi putut avea acces la informatii legate de examenul de capacitate. Ancheta administrativa se axeaza pe activitatea membrilor Serviciului National de Evaluare si Examinare (SNEE), precum si pe atributiile angajatilor MEdC. Persoanele gasite vinovate in urma anchetei administrative sunt fostul director al SNEE, Adrian Stoica, si inspectoarele Georgeta Cretu si Rozalia Doicescu, sustin sursele citate. Raportul MEdC este ultimul document care lipsea de la dosarul anchetei desfasurate de procurori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.