Regizorul Oliver Stone a fost criticat de familiile victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001 pentru ca nu a reusit sa contribuie, dupa cum promisese, la campaniile caritabile initiate pana acum, informeaza BBC News Online. Oliver Stone a anunt
Regizorul Oliver Stone a fost criticat de familiile victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001 pentru ca nu a reusit sa contribuie, dupa cum promisese, la campaniile caritabile initiate pana acum, informeaza BBC News Online. Oliver Stone a anuntat in cursul saptamanii trecute ca circa 10% din incasarile pe care le va obtine in primele trei zile de la lansarea in Statele Unite a controversatului sau film "World Trade Center" vor fi donate victimelor atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001 si pentru constructia unui memorial. Totusi, familiile victimelor au declarat ca sunt "foarte deceptionate" de cifra anuntata. Mai mult, presedintele asociatiei caritabile "September's Mission", Monica Iken, asociatie care se ocupa de inaltarea memorialului pe fundatiile celor doua foste turnuri gemene, le-a cerut producatorilor sa difuzeze inainte de filmul "World Trade Center" cate un filmulet de 20 - 30 de secunde, pentru ca oamenii sa stie cum pot dona bani in beneficiul victimelor atentatelor. Filmuletul ar fi trebuit sa incurajeze oamenii sa contacteze politicieni, pentru a afla ce s-a facut pana acum pentru a evita eventualele atentate de tipul celor din 2001. Compania Paramount Pictures, care a produs acest film, a refuzat cererea de difuzare a acestui clip promotional. Filmul "World Trade Center", inspirat dintr-o poveste reala, in care Nicolas Cage joaca rolul principal, reda momentele dramatice prin care au trecut doi ofiteri de politie blocati intr-unul din turnurile gemene, pe 11 septembrie 2001. Filmul a primit critici si laude din partea presei de specialitate. Variety l-a laudat pe Stone pentru "prezentarea acestei provocari, o poveste bazata pe fapte reale, cu sobrietate", in timp ce Entertainment Weekly l-a numit un film "onorabil si riguros", dar caruia "ii lipseste dramatismul". Filmul va fi lansat in Statele Unite cu putin timp inainte de comemorarea a cinci ani de la atentat, pe 9 august. Jumatate din suma reprezentata de 10% din incasari va fi donata World Trade Center Memorial Foundation, pentru a ajuta la construirea monumentului. Cealalta jumatate din cei 10% va fi impartita in mod egal intre Tuesdayts Children, o fundatie care ii ajuta pe copiii care si-au pierdut un parinte in atentat, Tribute WTC Visitor Center, care se va deschide in aceasta vara, si New York Police and Fire Widows' and Children' Benefit Fund. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.