Contestatia lui Dan Voiculescu a fost respinsa de CNSAS printr-un vot foarte strans. Doar trei membri ai Colegiului s-au pronuntat pentru respingerea ei, trei impotriva, iar alti trei s-au abtinut. In aceste conditii balanta a fost inclinata de votul

Contestatia lui Dan Voiculescu a fost respinsa de CNSAS printr-un vot foarte strans. Doar trei membri ai Colegiului s-au pronuntat pentru respingerea ei, trei impotriva, iar alti trei s-au abtinut. In aceste conditii balanta a fost inclinata de votul presedintelui Claudiu Secasiu. Conform articolului 24 al Legii de functionare a Consiliului de Studiere a Arhivelor Securitatii, in caz de balotaj, votul presedintelui de sedinta este decisiv. Cum Secasiu a facut parte din cei care au apreciat ca presedintele PC a facut politie politica, Voiculescu a fost incadrat ca informator de catre CNSAS, desi numarul celor care s-au pronuntat in acest sens nu reprezinta jumatate plus unu din numarul celor care au fost prezenti la sedinta.
Pana acum au aparut deja doua posibile explicatii pentru acest vot strans. Una a fost oferita de catre Mircea Dinescu inainte chiar de inceperea sedintei. Acesta a declarat ca nu este exclus ca unii colegi de ai sai sa se fi speriat de presiunile la care ar fi fost supusi de catre Dan Voiculescu prin intermediul trustului media detinut de familia acestuia. Dinescu a adaugat ca, departe de a fi el cel care a supus Colegiul presiunilor, Voiculescu, impreuna cu C.V. Tudor, presedintele PRM, au incercat sa influenteze CNSAS. "Domnul Voiculescu, alaturi de Vadim Tudor si de Gigi Becali, a facut o echipa foarte interesanta", a aratat Dinescu exprimandu-si apoi speranta ca CNSAS nu este format din oameni care sa se sperie si "sa se ascunda in munti".

Disputa va fi solutionata la tribunal

In al doilea rand, Cazimir Ionescu a sugerat ca decizia stransa a CNSAS se datoreaza dificultatilor de incadrare a cazurilor analizate. "Avem neaparata nevoie de o a treia incadrare: colaboratori cu angajament semnat, care au primit si bani, dar despre care nu se poate spune ca au facut politie politica" a spus Ionescu exemplificand prin cazul verisoarei lui Dan Voiculescu, Paraschiva Szilaghi, care l-a aparat pe liderul PC afirmand ca declaratiile sale date Securitatii nu i-au daunat in niciun fel. Avocatul lui Voiculescu, Sergiu Andon, a anuntat ca va contesta decizia de ieri la Curtea de Apel Bucuresti. "Este o decizie amarata luata de trei oameni manipulati politic" a spus Andon. In ceea ce priveste influenta lui Secasiu asupra rezultatului, avocatul a sustinut ca acesta este "un presedinte conjunctural, accidental, numit tocmai din cauza lipsei sale de personalitate". Comentand intentia lui Andon de contestare in instanta, Dinescu a comentat: "Domnul Andon va lua un balon sa se inalte spre ceruri. Sa se adreseze si acolo".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.