Financiar - Probleme la Kyocera Grupul japonez Kyocera si-a redus cu 22% estimarile asupra profitului net pentru anul fiscal 2004-2005, dupa ce autoritatile fiscale au obligat compania sa achite impozite suplimentare de 122,2 milioane de dolari. Au
Financiar - Probleme
la Kyocera
Grupul japonez Kyocera si-a redus cu 22% estimarile asupra profitului net pentru anul fiscal 2004-2005, dupa ce autoritatile fiscale au obligat compania sa achite impozite suplimentare de 122,2 milioane de dolari. Autoritatile fiscale considera ca, in perioada aprilie 1998 - martie 2003, Kyocera si-a vandut produsele catre unitatile de desfacere de peste hotare la preturi prea mici, ceea ce i-a permis sa plateasca taxe reduse.
Vanzari - Estimari la plasma si DVD
Pioneer estimeaza ca afacerile sale in domeniul televizoarelor cu plasma vor redeveni profitabile datorita cresterii eficientei economice. Pe de alta parte, producatorul japonez crede ca vanzarile de aparate DVD vor fi nerentabile din cauza scaderii preturilor. Compania estimeaza pentru anul fiscal curent, care se incheie la 31 martie, o pierdere neta de 75,20 de milioane de dolari, din cauza scaderii preturilor la televizoarele cu ecrane cu plasma, la DVD-uri si la aparatura audio.
Proces - Sony,
dat in judecata

O instanta americana i-a cerut lui Sony sa opreasca comercializarea consolelor PlayStation in SUA si sa plateasca daune de 90 de milioane de dolari companiei Immersion Corporation. Immersion a aratat ca producatorul japonez a folosit ilegal o tehnologie proprie care permite dispozitivelor auxiliare sa vibreze in concordanta cu actiunea din jocurile video. Sony a anuntat ca va face apel in fata curtii federale de justitie din statul California.
Hotarare - Windows, la pachet redus
Grupul american Microsoft si Comisia Europeana au convenit ca gigantul software sa comercializeze pe piata europeana o versiune a sistemului de operare Windows fara anumite componente multimedia, sub numele de ""Windows XP Home Edition N"". ""Desi nu suntem foarte multumiti de alegerea facuta, care ar putea crea confuzie printre clienti, vom adopta propunerile Comisiei pentru a accelera ritmul de implementare a acordului"", a declarat Horacio Gutierrez, avocat al grupului american. Noua editie a Windows va fi vanduta pe piata in cateva saptamani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.