Peste 30 de companii europene si institute de cercetare lucreaza in comun la dezvoltarea unui software complex care sa poata impiedica deturnarea unui avion de un comando terorist infiltrat in aeronava. Potrivit AFP, care citeaza un material apar
Peste 30 de companii europene si institute de cercetare lucreaza in comun la dezvoltarea unui software complex care sa poata impiedica deturnarea unui avion de un comando terorist infiltrat in aeronava.

Potrivit AFP, care citeaza un material aparut in Der Spiegel, sistemul de aparare ar urma sa fie controlat numai de sol, astfel incat teroristii sa nu poata face nimic, oricat de buni hackeri s-ar dovedi. Acest proiect costa aproximativ 36 de milioane de euro, din care 19,5 milioane reprezinta contributia Comisiei Europene. Printre organizatiile implicate se mai afla Airbus si Siemens, iar rezultatele primelor teste ar urma sa fie prezentate in luna octombrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.