Bursa de Valori Bucuresti a avut vineri o sedinta marcata de scaderi generale la majoritatea actiunilor tranzactionate, cele afectate fiind cotatiile societatilor de investitii financiare, care au inregistrat scaderi ale preturilor de aproape 3%.
Bursa de Valori Bucuresti a avut vineri o sedinta marcata de scaderi generale la majoritatea actiunilor tranzactionate, cele afectate fiind cotatiile societatilor de investitii financiare, care au inregistrat scaderi ale preturilor de aproape 3%.
In ceea ce priveste actiunile societatii de investitii financiare Oltenia, BVB a hotarat suspendarea acestora de la tranzactionare ca urmare a discutiilor care au avut loc, in legatura cu posibile detineri fictive in structura actionariatului societatii. Discutiile au avut loc intr-o emisiune a postului public de televiziune, la care au participat avocatul Gheorghe Piperea - lichidatorul judiciar al societatii Reconversia, detinuta de presedintele Consiliului de Administratie al SIF Oltenia, Dinel Staicu - vicepresedintele Asociatiei Nationale de Protectie a Investitorilor, Mihai Iordache, si Teodor Buzatu, membru al CA SIF Oltenia, transmite Mediafax.
Bursa de Valori Bucuresti a luat masura de suspendare in conformitate cu reglementarile BVB, pentru mentinerea unei piete ordonate, transparente si echitabile.
Conform unui comunicat remis de SIF Oltenia Bursei de Valori Bucuresti, societatea apreciaza ca in emisiunea respectiva a fost o tentativa de manipulare a pietei. "Apreciem faptul ca emisiunea in speta a avut un caracter tendentios, fiind de fapt o tentativa de manipulare a pietei din partea lotului de cumparatori actuali, acestia avand tot interesul mentinerii unui pret scazut", precizeaza comunicatul.
In plus, societatea a subliniat faptul ca mecanismele bursiere destul de clare, precum si modul transparent in care societatile de servicii de investitii financiare procedeaza la cumpararea si vanzarea actiunilor SIF, fac imposibila existenta de actionari sau actiuni fictive. In plus, SIF Oltenia a declarat ca va supune Consiliului de Administratie oportunitatea de a actiona in instanta, daca in termen de 10 zile cei care au lansat zvonurile legate de societate nu vor confirma cu documente afirmatiile facute.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin