Toreadorul francez Sebastien Castella a fost ranit la piciorul drept de un taur, in timpul Fiestei de San Fermin de la Pamplona, una dintre cele mai cunoscute sarbatori anuale din lume, fiind in prezent internat in spital. Este o rana "foarte grava",
Toreadorul francez Sebastien Castella a fost ranit la piciorul drept de un taur, in timpul Fiestei de San Fermin de la Pamplona, una dintre cele mai cunoscute sarbatori anuale din lume, fiind in prezent internat in spital. Este o rana "foarte grava", Castella a primit doua lovituri de coarne, dintre care una "adanca" in muschiul din partea de sus a piciorului drept, a indicat agentul acestuia, Luis Alvarez Sanchez.
Castella, care a trebuit sa anuleze mai multe angajamente, va mai ramane cateva zile in spital, dupa care va merge sa se recupereze acasa la el, la Sevilla, in sudul Spaniei, a adaugat Sanchez, relateaza AFP, citata de Mediafax.
Tanarul matador francez, in varsta de 23 de ani, considerat o stea in devenire a tauromahiei, este cunoscut pentru curajul si impetuozitatea de care da dovada in arena si a fost ranit de mai multe ori pe parcursul carierei. Fiesta de San Fermin este una dintre cele mai celebre sarbatori din lume, cuprinzand curse cu tauri, baluri, concerte, coride. Pentru amatorii de corida, San Fermin este un spectacol care are ca vedete taurii de la crescatorii prestigioase din Spania.
Pentru obisnuitii sarbatorii si turistii cei mai curajosi, momentele cele mai tari ale sarbatorii sunt in fiecare zi: "encierro", adica alergarea taurilor pe strazile Pamplonei, care nu dureaza mai mult de cinci minute. Taurii sunt eliberati pe un traseu de 825 de metri marcat de balize, de la grajduri la arene. Curajosii se straduiesc sa alerge cat mai aproape de tauri, cu pretul caderilor si agresiunile ocazionale din partea animalelor. Din 1911 pana in 2005, 14 persoane si-au pierdut viata in aceasta aventura. Fiesta de San Fermin va lua sfarsit vineri, 14 iulie. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.