Asociatia salariatilor ICPE Bistrita este singurul investitor interesat de privatizarea societatii, informeaza un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Pana in ultima zi de depunere a ofertelor de privatizare a ICPE Bistri
Asociatia salariatilor ICPE Bistrita este singurul investitor interesat de privatizarea societatii, informeaza un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Pana in ultima zi de depunere a ofertelor de privatizare a ICPE Bistrita, AVAS a primit doar o oferta de preluare a pachetului de actiuni care inseamna 100% din capitalul societatii din partea Asociatiei Salariatilor. Vanzarea se va face pe baza ofertelor tehnice, pentru ca principalul obiect de activitate al ICPE Bistrita este cercetarea-dezvoltarea, iar ofertantul trebuie sa indeplineasca criteriile de precalificare cerute de AVAS in anuntul de privatizare publicat in urma cu o luna. Astfel, investitorul nu trebuie sa aiba sanctiuni penale sau infractiuni privind concurenta, dar si experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii si bonitate financiara. Privatizarea ICPE Bistrita face parte din cea de-a doua prioritate, in care sunt incluse institutele de cercetare aflate in portofoliul AVAS.
Societatea bistriteana a obtinut, in 2005, 78% din venituri din activitatea de cercetare-dezvoltare. La finalul anului trecut, compania avea datorii totale de peste 320 mii lei si un profit de 5.230 lei. ICPE Bistrita are ca obiect de activitate cercetarea, dezvoltarea si inovarea in sectorul ingineriei electrice si produce tehnologii si echipamente in domeniul materialelor electrotehnice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.