La numai o zi dupa acceptarea de catre Parlamentul de la Budapesta a programului economic de austeritate propus de premierul Ferenc Gyurcsany, guvernul de la Budapesta a anuntat aprobarea unui proiect de lege prin care toate companiile (atat cele pro
La numai o zi dupa acceptarea de catre Parlamentul de la Budapesta a programului economic de austeritate propus de premierul Ferenc Gyurcsany, guvernul de la Budapesta a anuntat aprobarea unui proiect de lege prin care toate companiile (atat cele profitabile, cat si cele neprofitabile si liber-profesionistii) vor plati, incepand cu 2007, un impozit pe profitul estimat, informeaza MTI, potrivit Mediafax.
Astfel, companiile vor plati impozitul asupra unei baze reprezentand cel putin 2% din veniturile totale, in locul impozitului pe profit, daca veniturile ramase in urma scaderii din veniturile totale a costurilor de achizitie si a veniturilor din activitatile in strainatate reprezinta mai putin de 2% din veniturile totale, iar aceasta suma este mai mare decat profitul inainte de impozitare.
Companiile infiintate de maximum doi ani si firmele ale caror venituri din vanzari au consemnat o scadere de 25% vor fi excluse de la plata impozitului. Cazurile de forta majora duc de asemenea la scutiri de la plata impozitului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.