Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, spune ca liberalii care s-au pronuntat impotriva retragerii trupelor romanesti din Irak sunt comandati de PD. Drept pentru care, ii invita sa plece la democrati. Declaratia lui Tariceanu vine dupa ce alti do

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, spune ca liberalii care s-au pronuntat impotriva retragerii trupelor romanesti din Irak sunt comandati de PD. Drept pentru care, ii invita sa plece la democrati. Declaratia lui Tariceanu vine dupa ce alti doi contestatari ai retragerii trupelor din Irak, Mihai Razvan Ungureanu si Sebastian Vladescu, au fost iertati, "in interesul aderarii".
In opinia lui Tariceanu, multi dintre autorii declaratiei prin care este criticata propunerea PNL "sunt admiratori fara limita ai PD". Presedintele liberalilor sustine ca nu il intereseaza punctul de vedere al semnatarilor, ci doar "ii pare rau" pentru acestia.
"Tocmai pentru ca multi dintre ei sunt admiratori ai partenerilor nostri din PD, i-as sfatui sa se duca sa vada cum se procedeaza acolo si, probabil, dupa acest exercitiu, isi vor reconsidera pozitia", a declarat presedintele PNL. El a adaugat ca semnatarii "desconsidera" faptul ca decizia de formulare a propunerii de retragere a militarilor romani din Irak a fost luata in forurile statutare ale PNL.
Mai multi liberali, printre care Theodor Stolojan, Mona Musca, Valeriu Stoica, Mircea Cinteza si Raluca Turcan, au remis presei o scrisoare deschisa in care apreciau ca modul in care Calin Popescu Tariceanu si grupul din jurul sau au incercat sa manipuleze sentimentele populatiei, in problema retragerii din Irak, este "nedemn, iresponsabil si descalificant".
Astazi, Delegatia Permanenta a PNL va decide ce masuri vor fi luate impotriva autorilor scrisorii respective. Potrivit regulamentului, sanctiunile pot merge pana la excluderea din partid.

Liberalii vizati isi duc mai departe planul

Senatorul Mircea Cinteza ne-a declarat ieri ca "nu e nimic de comentat in astfel de afirmatii". El a precizat ca isi mentine opinia exprimata in scrisoarea respectiva, indiferent de ce cred alti membri ai partidului. Intrebat daca, in contextul in care astfel de acuzatii vor continua, este dispus sa plece din PNL, Cinteza a raspuns ca exclude o astfel de varianta. "Eu imi fac datoria de membru al partidului, cum pot mai bine", a spus senatorul, refuzand sa dea mai multe detalii. Mai concret a fost insa Valeriu Stoica. Intr-un interviu acordat ieri unui cotidian central, el a recunoscut ca opozantii lui Tariceanu lucreaza la o platforma politica, pe baza careia sa poata prelua puterea in PNL. Stoica a precizat insa ca nu se pune problema sa scindeze partidul.
"Acum PNL e dezbinat, exista o minoritate care conduce PNL, aceasta minoritate a utilizat in ultimul timp metode nedemocratice pentru a-si consolida puterea, o minoritate care poarta raspunderea pentru ceea ce se intampla cu partidul. Noi nu ne gandim sa fragilizam PNL, ci, dimpotriva, noi dorim sa reunificam partidul, sa reluam democratia interna", a explicat Stoica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.