La Stirile PRO TV am vazut citeva scene absolut deosebite: un camion plin cu cadavre de porci se rasturnase undeva pe o sosea din nordul tarii raspindind, spunea reporterul, un miros pestilential. Norocul nostru ca nu s-a inventat televizorul cu mire
La Stirile PRO TV am vazut citeva scene absolut deosebite: un camion plin cu cadavre de porci se rasturnase undeva pe o sosea din nordul tarii raspindind, spunea reporterul, un miros pestilential. Norocul nostru ca nu s-a inventat televizorul cu miresme pentru ca ar fi trebuit ori sa iesim din camera, ori sa schimbam urgent pe o reclama la detergenti. Totusi, ca o compensatie onorabila fata de aceasta stire, protevistii au improvizat un fel de autocenzura: cadavrele porcine raspindite pe sosea n-au fost aratate in toata splendoarea lor, dezbracate si singerinde, ci au fost blurate. Trecind peste faptul ca aceasta minima incercare de a proteja stomacul telespectatorilor mai sensibili s-ar putea sa fi fost interpretata de unii drept trunchiere a informatiei, blurarea asta inedita m-a pus pe ginduri. De regula, acest procedeu de a estompa o imagine se foloseste atunci cind editorii considera ca un chip ar trebui protejat sau ca scenele filmate, desi demne de a fi difuzate pe ecran, contin o nota de violenta excesiva. Ma gindesc ca in cazul porcilor nostri a fost vorba despre un fel de amestec intre genuri, despre o trecere inedita a frontierei dintre vaz si miros. In mod normal, cadavrul unui porc e o imagine banala. Oricine taie un godac de Craciun sau intra intr-o macelarie vede un cadavru din asta si nimeni nu s-a gindit sa-l blureze pina acum. De data asta, stiristii ne-au spus ca porcii miros urit, plus ca erau imprastiati pe sosea asemeni victimelor accidentelor rutiere, asa ca i-au blurat. Asta in timp ce sinii Nicoletei... Deci, pe cind, fratilor, imagini blurate cu puii congelati din supermarket tinuti in mina de puicute incinse?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.