Sedinta de judecata a dosarului Electrica Banat a fost ieri suspendata de trei ori, din cauza unei exceptii de neconstitutionalitate invocate de avocatii inculpatilor si a unei cereri de sesizare a Curtii Constitutionale. Dupa o pauza scurta, aceasta
Sedinta de judecata a dosarului Electrica Banat a fost ieri suspendata de trei ori, din cauza unei exceptii de neconstitutionalitate invocate de avocatii inculpatilor si a unei cereri de sesizare a Curtii Constitutionale. Dupa o pauza scurta, aceasta din urma a fost respinsa, iar procesul reluat.
Considerand ca judecatorul cauzei este "victima unei politici a instantei, care gaseste solutii novatoare ce probabil vor ajunge in manuale", avocatul Catalin Dancu - aparatorul lui Vasile Croitoru (liderul gruparii infractionale prin care sucursalele Electrica au fost pagubite cu zeci de miliarde de lei vechi prin achizitionarea de produse Siemens contrafacute) - a declarat, citat de Mediafax, ca "daca va continua asa, judecatorul cauzei nu va judeca acest dosar pana la final".
Potrivit procurorilor anticoruptie, in perioada 2003 - 2004, SISE Banatul Timisoara si alte unitati SISE din tara ar fi achizitionat de la Vasile Croitoru produse electrice contrafacute sub marca Siemens, in valoare de aproximativ 2,1 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi). Achizitia s-ar fi facut cu sprijinul unor persoane cu functii de conducere din cadrul societatilor, care au beneficiat, in schimb, de sume de bani si masini de lux in valoare de 500.000 de lei (cinci miliarde de lei vechi).
Lantul infractional include directori din cadrul SC Electrica SA, comisari financiari si functionari publici.
In dosar sunt judecati Silviu Lucian Boghiu - fost director general al SC Electrica SA Bucuresti, Livius Ioan Milea - fost director general al SC Electrica SA Banat, Viorel Dan - fost director general la Societatea de Intretinere, Servicii Energetice Electrice (SISEE) Banat, Gheorghe Erimescu - fostul director comercial al SISEE Banat si Iulia Anca Crudu - fosta sefa a Serviciului Aprovizionare a societatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.