Comisia Juridica a hotarat saptamana trecuta sa emita un raport favorabil initiativei legislative a senatorului PD, Marius Marinescu, referitoare la simplificarea inregistrarii societatilor comerciale. Prin acest demers, se urmareste eliminarea barie
Comisia Juridica a hotarat saptamana trecuta sa emita un raport favorabil initiativei legislative a senatorului PD, Marius Marinescu, referitoare la simplificarea inregistrarii societatilor comerciale. Prin acest demers, se urmareste eliminarea barierelor administrative si scurtarea termenului de infiintare a societatilor comerciale.
Propunerile legislative ale lui Marinescu prevad ca termenul de eliberare a certificatului de inregistrare si, dupa caz, a certificatului de inscriere de mentiuni sa fie de 48 ore, respectiv 5 zile, calculat de la data inregistrarii cererii potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila.
Asta in cazul in care judecatorul delegat nu dispune altfel. Initiativa mai contine si eliminarea obligativitatii eliberarii cazierului fiscal, acesta fiind inlocuit cu o declaratie pe proprie raspundere, "lucru care flexibilizeaza procesul de inregistrare", a spus senatorul PD.
Astfel, pentru fondatori, administratori, cenzori numiti prin actul constitutiv, se inlocuieste certificatul de cazier fiscal cu declaratia pe proprie raspundere, din care sa rezulte ca nu are date inscrise pe cazierul fiscal. Declaratia poate fi facuta in forma autentica de notarul public.
Totodata, in 60 zile solicitantul ar avea obligatia sa prezinte cazierul fiscal. "Stimularea investitiilor prin simplificarea procedurilor de inregistrare a societatilor comerciale, prin diminuarea coruptiei si birocratiei la nivelul Directiilor generale ale finantelor publice va conduce la consolidarea mediului de afaceri", a justificat senatorul Marius Marinescu initiativa lui.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.