Autostrada Soarelui va fi supravegheata permanent din elicopter. Asadar, atentie marita la pedala de acceleratie! Misiunea de monitorizare aeriana a traficului le revine politistilor de la circulatie care, ori de cate ori situatia o impune, vor actio
Autostrada Soarelui va fi supravegheata permanent din elicopter. Asadar, atentie marita la pedala de acceleratie! Misiunea de monitorizare aeriana a traficului le revine politistilor de la circulatie care, ori de cate ori situatia o impune, vor actiona pentru rezolvarea problemelor din trafic. Politistii de la Politia Rutiera vor survola constant drumul care leaga Bucurestiul de litoral, pentru a vedea daca sunt probleme in trafic, dar sunt atenti si la soferii care depasesc viteza legala.
Reprezentantii Politiei Rutiere comunica permanent echipajelor de la sol eventualele ambuteiaje sau accidente rutiere, dar isi anunta si colegii atunci cand este cazul sa intervina si sa ii sanctioneze pe cei care apasa prea mult pedala de acceleratie. Un elicopter al Unitatii Speciale de Aviatie a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) a decolat, sambata, in jurul orei 9.00, de pe Aeroportul Baneasa, avand ca misiune survolarea Autostrazii Soarelui (Bucuresti - Lehliu) in scopul prevenirii eventualelor evenimente rutiere.
Alaturi de echipaj, la bordul elicopterului s-au aflat reprezentanti ai Politiei Rutiere, care au avut misiunea de a comunica permanent cu echipajele auto ale serviciilor rutiere/salvare pentru a interveni rapid in locurile unde se inregistreaza eventuale ambuteiaje ori accidente rutiere. Potrivit MAI, aceste misiuni se vor realiza "saptamanal sau ori de cate ori situatia o impune, ele inscriindu-se in cadrul Planului de masuri al MAI pe perioada sezonului estival, precum si pentru interventia operativa la fata locului, in cazul producerii de evenimente cu consecinte deosebit de grave".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.