Cele 12 stadioane pe care se disputa meciurile Campionatului Mondial sunt noi sau structura acestora a suferit modernizari. Costurile totale pentru reconstructie, modernizare sau constructia de stadioane s-au ridicat la peste 1.250 de milioane de eur

Cele 12 stadioane pe care se disputa meciurile Campionatului Mondial sunt noi sau structura acestora a suferit modernizari. Costurile totale pentru reconstructie, modernizare sau constructia de stadioane s-au ridicat la peste 1.250 de milioane de euro. Cea mai mica suma care s-a investit pentru modernizarea unui stadion a fost de 50 de milioane de euro, pentru arena din Kaiserslautern. In topul costurilor investitiei pentru Campionatul Mondial se afla arena pe care joaca Bayern München si TSV 1860, Allianz Arena, care a "inghitit" 280 de milioane de euro, un stadion cu o capacitate totala de 66.000 de locuri. Finala turneului, care va avea loc pe 9 iunie, la Berlin, va fi gazduita de un stadion, Olympiastadion, a carui modernizare a costat 242 de milioane de euro, cu o capacitate totala de 74.000 de locuri.
Cel mai costisitor stadion din lume este, de departe, noul Wembley, a carui constructie este estimata la 1,1 miliarde de dolari. Arena va avea o capacitate de 90.000 de locuri si va beneficia de acoperis retractabil, fiind a doua arena ca dimensiuni din Europa, dupa Nou Camp, din Barcelona.

Romanii investesc in infrastructura

Cluburile romane de fotbal sunt din ce in ce mai preocupate pentru modernizarea infrastructurii bazelor sportive pe care evolueaza. Dovada o constituie sumele investite in arenele din Bucuresti, si nu numai. Suprafata de pe stadionul Giulesti a suportat investitii de cateva sute de mii de dolari, fiind in momentul de fata una dintre cele mai moderne din Romania.
Clubul Steaua a primit, in luna aprilie a anului curent, acceptul de a primi in concesiune stadionul din Ghencea, pe o perioada de 50 de ani. In acest moment se lucreaza la schimbarea suprafetei de joc. Obiectivul oficialilor stelisti este ca in viitor sa extinda capacitatea stadionului si sa construiasca inca doua terenuri de antrenament, dotate cu nocturna. Costurile totale sunt estimate la 20 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.