Chiar daca nationala lui Victor Piturca nu s-a calificat pentru turneul final din Germania, Romania si-a lasat amprenta asupra competitiei. Astfel, o firma de constructii din Bucuresti a participat la modernizarea arenei din Frankfurt, care gazduiest
Chiar daca nationala lui Victor Piturca nu s-a calificat pentru turneul final din Germania, Romania si-a lasat amprenta asupra competitiei. Astfel, o firma de constructii din Bucuresti a participat la modernizarea arenei din Frankfurt, care gazduieste, astazi, sfertul de finala dintre echipele Braziliei si Frantei.
Mai exact, romanii au lucrat la acoperisul stadionului, la partea mobila a acestuia. Aceasta este, de fapt, o prelata foarte mare, de 9.000 de metri patrati. "Noi am facut mecanismele, care fac ca prelata sa fie mobila. De asemenea, softul care gestioneaza operatiunea a fost trimis tot de noi, iar totul este actionat de calculator. Daca, de exemplu, vantul este prea puternic, se apasa un buton si acoperisul se trage. Acest mecanism poate fi actionat si de la distanta, de la institutul meteo din apropierea stadionului. Costul total pentru realizarea acoperisului a fost de 20 milioane de euro, in timp ce partea mobila a costat noua milioane de euro", ne-a spus inginerul Mihai Meiu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.