Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a prezentat autoritatilor sanitare locale sumele primite de Sanatate in urma rectificarii bugetare. ''Guvernul a aprobat rectificarea bugetara, atat a bugetului de stat, cat si a FNUASS, prin suplimentarea fonduri
Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a prezentat autoritatilor sanitare locale sumele primite de Sanatate in urma rectificarii bugetare. ''Guvernul a aprobat rectificarea bugetara, atat a bugetului de stat, cat si a FNUASS, prin suplimentarea fondurilor astfel: pentru bugetul de stat cu 1.529 miliarde lei plus 437 miliarde lei credite externe si pentru FNUASS cu 1.060 miliarde lei'', a explicat acesta. Potrivit declaratiilor ministrului Sanatatii, ''asistam la cea mai mare rectificare bugetara pentru domeniul sanitar''.
Pe de alta parte, Nicolaescu estimeaza ca, pana la sfarsitul acestui an, din taxa de viciu se va strange suma de 9.249 miliarde lei. Cu banii obtinuti in urma rectificarii bugetare si cu fondurile primite prin incasarea taxei pe viciu, conducerea Ministerului Sanatatii promite ca va perfectiona programele nationale, va dezvolta ingrijirile la domiciliu si asistenta comunitara. Totodata, o serie din fonduri vor fi investite in domeniul radiologiei, aparatelor de anestezie si dozimetrelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.