Un tablou de Henri Matisse, "Les huitres", a fost adjudecat marti seara, la licitatiile din Zurich, pentru suma de 3,6 milioane de euro, in cadrul vanzarilor colectiei Zumsteg prin Casa Christie's.
Tabloul a fost achizitionat de un licitator
Un tablou de Henri Matisse, "Les huitres", a fost adjudecat marti seara, la licitatiile din Zurich, pentru suma de 3,6 milioane de euro, in cadrul vanzarilor colectiei Zumsteg prin Casa Christie's.
Tabloul a fost achizitionat de un licitator care facuse o oferta scrisa, si care a intrat in posesia acestuia intr-o acerba competitie cu multi alti amatori. Lucrarea, care fusese mult timp atarnata pe peretii restaurantului Kronenhalle din Zurich, proprietatea lui Gustav Zumsteg, era una din piesele principale ale vanzarii, alaturi de alte 67 de piese din aceeasi colectie. In total, vanzarea s-a ridicat la 12,4 milioane de euro ce vor fi dirijati, conform dorintei colectionarului, decedat in urma cu un an, catre fundatia Hulda si Gustav Zumsteg si in contul functionarilor restaurantului.
Restaurantul Kronenhalle este o adevarata institutie la Zurich si este cunoscut in intreaga lume pentru panzele sale celebre expuse pe pereti. Restaurantul a fost fondat de Hulga Zumsteg, mama lui Gustav, si condus apoi de fiul sau.
Gustav Zumsteg era un amator de pictura de inalta clasa, care isi incercase norocul in creatia haute-couture. Casa de moda Abraham, pe care o detinea, furniza modele tuturor caselor haute-couture pariziene. Lucrarile vandute marti seara apartineau colectiei sale personale, de cele expuse in restaurant neavand voie sa se atinga nimeni, potrivit dorintei sale de a ramane totul intact, in privinta componentei selectiei de tablouri si a aranjamentului acestora pe simezele localului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.