Comunitatea de afaceri din Romania a acordat premii si burse in valoare de 100.000 euro celor mai buni elevi, studenti si profesori care au urmat in anul scolar 2005-2006 programele de educatie economica Junior Achievement Romania (JAR), in cadrul un
Comunitatea de afaceri din Romania a acordat premii si burse in valoare de 100.000 euro celor mai buni elevi, studenti si profesori care au urmat in anul scolar 2005-2006 programele de educatie economica Junior Achievement Romania (JAR), in cadrul unei ceremonii care a avut loc zilele trecute, la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti.
Desfasurate pe durata unui an scolar, programele Junior Achievement Romania au promovat dezvoltarea personala a elevilor si studentilor si au urmarit cresterea abilitatilor antrepenoriale ale acestora prin realizarea unor lucrari si proiecte de exceptie in cadrul programelor si competitiilor nationale.
In 2005/2006, au beneficiat de aceste programe peste 138.000 de elevi si studenti din 1.160 de institutii scolare. Prin participarea la competitiile aferente programelor, tinerii si-au pus in practica abilitatile de analiza si sinteza a informatiilor primite, creativitatea si originalitatea, aptitudinile de comunicare si prezentare, de prioritizare si ierarhizare a etapelor unui proiect, de identificare a solutiilor si de implementare a acestora, de raportare la textul unui studiu de caz si dezbatere, capacitatea de a lucra individual si in echipa.
Premiile si programele JAR au fost sustinute de Citibank, Coca Cola, General Electric, Ozone Laboratories, Hewlett-Packard Romania, Vel Pitar, 3M, A&D Pharma, CHF International, GlaxoSmithKline, Nestle, Ozone Laboratories, SAFF, UPC Astral, Vel Pitar, Vodafone.
Junior Achievement Romania este o organizatie non profit, parte a Junior Achievement Worldwide, US si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. Programele Junior Achievement Romania, desfasurate prin parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, suplimenteaza programa scolara pentru tinerii de 6-22 ani cu studiul unor concepte economice reale si cu deprinderea de abilitati legate de mediul economic si de afaceri. Programele au la baza principiul learning-by-doing si includ module teoretice, aplicative si software.
De la infiintarea Junior Achievement Romania (1996) pana astazi, peste 780.000 de tineri romani din 162 de localitati au participat la programele sale anuale, 984 de scoli si peste 100 de companii sustinand acest demers.
Gala anuala i-a adus impreuna pe cei care participa la programele de educatie economica Junior Achievement - elevi, studenti, profesori, precum si pe cei care au sustinut financiar desfasurarea gratuita a acestor programe in scoli.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.