Zhizhen Dai s-a nascut in China. A avut o frumoasa cariera scolara care i-a permis sa plece la studii in Australia. Masacrul din Piata Tienamen a facut-o sa ceara cetatenia australiana, primita. Citind cartea maestrului Li Hongzhi despre Falung Gong,
Zhizhen Dai s-a nascut in China. A avut o frumoasa cariera scolara care i-a permis sa plece la studii in Australia. Masacrul din Piata Tienamen a facut-o sa ceara cetatenia australiana, primita. Citind cartea maestrului Li Hongzhi despre Falung Gong, s-a hotarat sa revina in tara unde s-a nascut. Aici l-a cunoscut pe viitorul sot, practicant al Falun Gong. In momentul in care s-a declansat represiunea impotriva adeptilor acestei discipline, sotul a plecat la Beijing sa depuna o plangere impotriva autoritatilor locale. Atunci a fost prima oara arestat si torturat. A fost eliberat, apoi rapit din locuinta unde se afla cu Dai. Eliberat din nou dupa sedinte de spalare a creierului, a fost retinut a treia oara la un protest in Piata Tianamen, unde tinea in mana un banner. Zhizhen Dai l-a cautat pana i-a expirat viza. Intoarsa la Sydney, i-a descoperit numele pe lista celor decedati in inchisorile chineze.
Zhizhen Dai si sotul ei se pierd intr-o mare de victime. Peste 100.000 de practicanti Falun Gong au fost internati in lagare de munca, alte cateva sute de mii sunt arestati si detinuti ilegal. Circa 6.000 de oameni au condamnari la peste 18 ani inchisoare. Au fost documentate 2780 de cazuri de decese in urma torturii la care practicantii Falun Gong au fost supusi de catre regimul chinez. Se practica violurile, socurile electrice si bataile sistematice. Practicantii sunt supusi la sedinte de spalare a creierului, la capatul carora sunt fortati sa semneze renuntarea la practica si sa-si denunte cunoscutii. In luna martie 2006 au aparut alte marturii socante: existenta a 36 de centre si spitale din China unde se recolteaza pe viu organe de la discipolii Falun Gong pentru a fi folosite la transplanturi. Dupa prelevare, "ce ramane" este incinerat.
Dar ce este Falun Gong, sau Falun Dafa? O disciplina sau un mod de viata avand la baza un numar de cinci exercitii fizice, simple si line, menite sa dezvolte caracterul moral si virtutile practicantilor. Adeptii isi traiesc viata in conformitate cu cele trei principii morale ale miscarii: adevar-bunatate-toleranta. Sistemul Falun Gong este si simplu, are si efecte ample. Revolutioneaza viata personala si face bine sanatatii.
Disciplina Falun Gong, straveche, este o forma de Qi Gong care a avut un caracter mai curand secret. In varianta moderna a inceput sa fie predata public de catre maestrul Li Hongzhi incepand cu anul 1992. Disciplina nu implica afilieri politice, nu foloseste ritualuri religioase si nici venerarea de persoane. Predarea exercitiilor se face gratuit, de catre voluntari, intre practicanti neexistand o ierarhie. Raspandirea ei a fost absolut exploziva. Astazi exista grupuri Falun Gong in peste 78 de state. Dupa sapte ani de la initiere, un studiu al Guvernului chinez identifica in China 70 de milioane de practicanti ai exercitiilor specifice disciplinei. Succesul explica represiunea initiata in luna iulie 1999 impotriva practicantilor Falun Gong, la comanda liderului de atunci, Jiang Zemin.
Povestea personala si amanunte despre reprimarea miscarii Falun Gong in China au fost povestite de Zhizhen Dai vineri, 16 iunie a.c., la conferinta de presa organizata de ziarul The Epoch Times si organizatia Falun Gong Human Rights Working Group. Dai a depus marturie mai multi ani la rand in fata Comitetului Drepturilor Omului de la Geneva. A sustinut conferinte in 40 de tari. Romania se afla pe lista ultimului turneu. Prezenta, alaturi, a fetitei sale de 6 ani, orfana de tata, da si mai mult dramatism imaginii acestei lupte a vietii cu moartea.
In Romania, primele initieri in miscarea Falun Gong au avut loc in 1998. Despre o ramura romaneasca a disciplinei putem vorbi din anul 2001. Urmand tipicul din alte tari, practicantii Falun Gong au inceput sa-si faca exercitiile prin parcuri si sa protesteze impotriva represiunii din China. Dar la noi s-au trezit hartuiti de gardieni publici, li s-au confiscat bannere, in Cluj, Funar le-a interzis un miting de protest. O expozitie de pictura pe care o pictorita in China, practicanta Falun Gong, o deschisese la Teatrul Foarte Mic a fost suspendata brusc la interventia diplomatilor chinezi. De ani de zile, Primaria Capitalei le refuza tinerea protestelor in fata Ambasadei Chinei, iar atunci cand practicantii au fost gasiti in apropierea acesteia, au fost retinuti. Cum se poate argumenta faptul ca oamenii au dreptul sa protesteze in fata ambasadelor Statelor Unite, Moldovei, Frantei etc., dar nu in fata reprezentantei unui regim care tortureaza salbatic oamenii? La acest test, statul roman capoteaza absolut rusinos. O tara unde victimele sau sustinatorii lor nu isi pot exprima liber suferinta si nu pot sa arate cu degetul tortionarii nu este nici libera, nici demna.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.