Un numar de 76 de judecatori bucuresteni s-au pronuntat pana acum pentru mentinerea in arest a lui Genica Boerica, cel care a reclamat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) mai multi politicieni, printre care Adrian Nastase si Ristea Priboi.
Un numar de 76 de judecatori bucuresteni s-au pronuntat pana acum pentru mentinerea in arest a lui Genica Boerica, cel care a reclamat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) mai multi politicieni, printre care Adrian Nastase si Ristea Priboi.
In perioada martie 2005-iunie 2006, Boerica a formulat 11 cereri de revocare a masurii arestarii preventive, de eliberare sub control judiciar, toate fiind contestate, astfel ca, pana acum, 76 de judecatori de la diferite instante din Bucuresti au hotarat respingerea solicitarilor inculpatului de a fi pus in libertate.
Intre timp, Genica Boerica a formulat mai multe denunturi impotriva lui Ristea Priboi, Ioan Melinescu - fostul presedinte al Oficiului National de Prevenire a Spalarii Banilor, fostul premier Adrian Nastase, Lucian Zaharia si Simona Busica - angajati ai Directiei Finantelor Publice Dolj. Genica Boerica ii acuza pe cei doi finantisti ca i-ar fi pretins diverse sume de bani drept mita.
El a obtinut astfel intrarea intr-un program de protectie a martorilor, ceea ce ar putea determina ca instantele sa-i acorde o pedeapsa mai mica. De altfel, Ioan Melinescu este cercetat de procurori in legatura cu neraportarea unor tranzactii bancare realizate de omul de afaceri craiovean Genica Boerica.
Si fostul deputat PSD, Ristea Priboi (plecat in strainatate-n.r.), este cercetat de Directia Nationala Anticoruptie, care a declansat urmarirea penala impotriva sa, pentru o evaziune fiscala de 2,2 milioane euro.
Priboi, fost ofiter in cadrul Serviciului de Informatii Externe, este invinuit de procurorii anticoruptie de obtinerea ilegala a unor bunuri de la omul de afaceri craiovean Genica Boerica.
In 28 aprilie, Boerica a obtinut o decizie de la Curtea de Apel Bucuresti, in baza careia sa fie rejudecat procesul in care este acuzat de obtinerea ilegala de restituire de TVA de peste 13 miliarde de lei vechi.
Curtea de Apel Bucuresti a decis rejudecarea procesului in care Genica Boerica - suspectat ca ar fi finantat celule teroriste - fusese condamnat de instanta inferioara la opt ani de inchisoare, pentru frauda. Alaturi de el au mai fost condamnati mai multi arabi si egipteni.
In octombrie 2004, la scurt timp dupa ce Boerica a fost ridicat de procurori, acestia au descins, intr-o vila inchiriata de acuzat in cartierul rezidential Primaverii din Bucuresti, unde s-au gasit peste cinci kilograme de bijuterii din aur, printre care si un ceas cu diamante si briliante estimat la 40 de mii de dolari.
Bijuteriile, in cantitate de aproximativ 5,5 kilograme - constand in inele, bratari, coliere, cercei si un ceas cu diamante si briliante - erau depozitate intr-un seif, toate fiind confiscate, pana la finalizarea procesului.
Daca va fi gasit vinovat, bunurile raman in patrimoniul statului pentru acoperirea prejudiciului.
Tot in octombrie 2004, fiind retinut pentru cercetari, Boerica a avut o tentativa de a-si informa complicii printr-un bilet, inclusiv de a comunica avocatilor instructiuni pentru a-l pune in libertate.
Biletul continea o serie de instructiuni pe care Genica Boerica le dadea mai multor apropiati ai sai aflati in libertate.
Potrivit procurorilor, "dispozitiile" se refereau atat la situatia juridica a lui Boerica, cat si la modalitatile concrete in care complicii lui ar fi trebuit sa continue sa se ocupe de afacerile sale ilegale.
In 31 ianuarie 2005, Boerica cere Tribunalului Bucuresti sa-l elibereze din motive medicale, sustinand ca are pancreatita, medicii insa au infirmat afectiunea, iar solicitarea a fost respinsa. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.