Asteptat de jandarmi cu poza sub chipiu, pentru a fi recunoscut mai usor, inculpatul Dumitru Gheorghe - urmarit general in dosarul Electrica Banat -, cel care a scapat la termenul precedent desi era prezent in sala de judecata, nu s-a mai dus ieri la
Asteptat de jandarmi cu poza sub chipiu, pentru a fi recunoscut mai usor, inculpatul Dumitru Gheorghe - urmarit general in dosarul Electrica Banat -, cel care a scapat la termenul precedent desi era prezent in sala de judecata, nu s-a mai dus ieri la Tribunalul Timis.
Sediul Tribunalului a fost impanzit ieri de politistii si jandarmii care incearca de aproape o luna sa-l prinda. Trei ofiteri de la Serviciul Urmariti au stat pe toata durata sedintei de judecata la intrarea imobilului in care au sediile toate instantele, dar si la intrarea in sala de judecata. Jandarmii aveau si ei poza inculpatului si o tineau in chipiu.
De altfel, judecatorul care urmeaza sa ia o decizie in acest dosar a hotarat ieri amanarea judecarii cauzei pe fond, admitand solicitarea aparatorilor inculpatilor. Motivul invocat de avocati a fost faptul ca doi dintre acuzati nu mai au aparator, iar cel din oficiu a sustinut ca nu-i mai poate reprezenta din cauza lipsei decontarii cheltuielilor de deplasare si cazare de catre acestia.
Dupa cateva minute, timp in care inculpatii au fost intrebati daca sunt de acord sa fie reprezentati de un avocat din oficiu prezent in sala pentru o alta cauza, judecatorul a stabilit un nou termen, pentru data de 3 iulie.
Dumitru Gheorghe este inculpat in dosarul Electrica Banat si a fost trimis in judecata de procurorii DNA in august 2004 pentru savarsirea mai multor infractiuni, printre care asociere in vederea savarsirii de infractiuni, fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la cumpararea influentei unui functionar, spalare de bani si favorizarea infractorului. Tribunalul Timis a emis pe numele sau mandat de arestare in lipsa, acesta prezentandu-se in fata instantei la termenul din 23 mai 2006.
Atunci, purtatorul de cuvant al Tribunalului Timis, judecatorul Mihaela Roibu, a declarat, citata de Mediafax, ca in momentul in care judecatorul si-a dat seama ca in sala se afla inculpatul dat in urmarire generala a anuntat organele de politie de la DNA Timisoara ca sa-l retina. "Au fost anuntati si cei de la urmariri generale. Nu a fost retinut la iesirea din sala", a sustinut judecatorul Roibu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.